Simone akkor sem lenne boldogtalan, ha Joao Felix az Atletiben maradna

Hétvégén indul a La Liga, ám a portugál helyzete bizonytalan.


Keresik a megoldás az Atletico Madrid vezetői arra, hogyan tudnának megszabadulni Joao Felixtől, akit egykoron még hatalmas reményekkel igazoltak le, azonban mára felesleges teher lett, lévén nem tudott beilleszkedni.

A matracosok legendás menedzsere, Diego Simeone így látja a szituációt.

„Nem” – válaszolta a Marcának arra a kérdésre, beszélt-e már a csatárral annak jövőjéről.

„Nem, nem fogok többet elárulni Joaoról annál, mint amit már mondtam. Amit ő ad nekünk, vagy adott nekünk, azt láttuk [az erőfeszítés tekintetében]. Nem gondolom, hogy bármit is visszatartott volna abból, ami benne van. Ahogy én is hasonlóan bántam vele, próbáltam a legjobbam nyújtani, hogy kihozzak belőle valamit. Önmaga keresése közben valószínűleg valamivel többre van szüksége… és ő, az ügynökei és a klub döntenek majd.”

Azzal kapcsolatban, hogy miért beszélt nyilvánosan a távozási szándékairól, visszadobta a labdát a futballistának, mondván a legjobb módja ennek az, ha maga az érintett mondja el, hisz bizonyára tudni fogja az okait. És bár másról sem szólnak a hírek, minthogy az egyesület túladna Joao Felixen, az argentin edző nem lenne teljesen boldogtalan, ha maradna, mert mint mondja, egyszerűen csak győzni akar, mindegy kivel.

„Győzni akarok, nem érdekel kivel érem el ezt a célom. A futballisták különböző korban érnek be. Akadnak, akik 24 évesen, mások 22 vagy 26 esztendősen. Szükségük van időre, míg megérnek. A legfiatalabbról beszélek, Barriosról. Mindenkinek megvan a maga ideje, és el is jön majd, és ez így van jól. Ő egy nagyszerű futballista olyan készségekkel, ami sok kollégája örömmel birtokolna.”

A spanyol bajnoki pontvadászat már hétvégén startol, ám az Atletico Madrid csak hétfőn lép pályára hazai környezetben a Granada ellen, a Spíler 2 közvetíti 21:30-tól a meccsüket.

Borítókép: Getty Images /  Europa Press Sports

Videók