Simeone: már többször végeztünk a Real Madrid előtt, és ez nem véletlen

Odaszúrt a kritikusoknak is, akik a szezon elején még a fejét követelték.


Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője felidézte, hogy egyesek a fejét követelték a szezon korábbi szakaszában, miközben a minap csapata legyőzte a Cádizt, és feljött a második helyre.

Az Atlético 5-1-re verte a Cádizt a Metropolitanóban, Antoine Griezmann duplájával, valamint Alvaro Morata, Yannick Carrasco és Nahuel Molina góljaival. Rodrigo de Paul is szerzett egy asszisztot, így több olyan játékos számára is sikeres volt ez az este, akiket a szezon elején tűz alá vettek.

Sokan úgy érezték a világbajnokság előtt, hogy Simeone nehezen tudta inspirálni a korábbi évek teljesítményét, ami talán azt sugallta, hogy itt az ideje a frissítésnek. Simeone a győzelem után úgy nyilatkozott, hogy a Real Madrid megelőzése nem olyan nagy dolog, mint ahogy azt egyesek állítják.

„Nem távozom ma különösebben elégedetten. Ebben az évtizedben már többször végeztünk a Madrid előtt, és ez nem véletlen. Ez a munka már évek óta látható. Most folytatni kell, hogy minél messzebbre jussunk.”

Arra a kérdésre, hogy megérdemlik-e a második helyet, Simeone felhozta, hogy a szezon elején még a fejét követelték.

„A sors meg fogja mondani. Anélkül, hogy elfelejtenénk, hogy sokan már nem hittek abban, amit csinálunk. Sokan voltak, akik nem bíztak bennünk. Én hiszek abban, amit csinálunk. A futball nagyon változékony. Nem kell túl korán leírni senkit. A szezon végén dől el minden, nem előbb. Hittem magamban és abban, amit elterveztünk. Éreztem, hogy a csapat reagálni fog.”

Simeone immár közel 12 éve van a csapat élén, és kiérdemelte a jogot, hogy vakon megbízzanak benne.

Borítókép: Jose Manuel Alvarez/Quality Sport Images/Getty Images

Videók