Ronaldinho fia eltitkolta kilétét a tárgyalás alatt

Immáron a Barcelona játékosa.


Ronaldinho fia egy tárgyalás során eltitkolta a személyazonosságát, a játékosok és a személyzet egyáltalán nem tudta, hogy az apja a valaha volt egyik legnagyobb játékos.

Joao Mendes de Assis Moreira pontosan úgy néz ki, mint az Aranylabda-győztes édesapja, de a saját útját akarta járni, amikor 13 évesen próbajátékra ment a brazil Cruzeirohoz. A Globo Esporte szerint állítólag "elbűvölte a megfigyelőket", de ők nem is sejtették, hogy az apja a legendás Ronaldinho. Senki sem tudott a családi származásáról, mivel Mendes nem akarta, hogy ez befolyásolja a végső döntést. De egyértelműen nagy benyomást tett rá, mivel a Cruzeiro bevitte őt az ifjúsági rendszerbe, miután édesanyja, Janaina Natielle Mendes jóváhagyását adta.

Mendes korábban Ronaldinho korábbi klubjának, a Flamengónak az akadémiáján is eltöltött időt, és a Vasco de Gamában is játszott. Hatéves profi szerződést írt alá a Cruzeiróval, és két gólt szerzett egy Kínában rendezett ifjúsági tornán. Mendes négy szezon után távozott, és majdnem egy évig klub nélkül maradt, mielőtt próbajátékra érkezett a Barcelonához, ahhoz a klubhoz, amelyhez édesapját leginkább kötik. Ez eleinte nem ment túl simán, a 17 éves játékos kezdetben küszködött.

Joan Laporta elnök, aki remek kapcsolatot ápol Ronaldinhóval, állítólag arra kérte a klub edzői stábját, hogy hosszabbítsák meg a próbajátékát, hogy még jobban szemügyre vehessék a játékost. Mendes azonban elkezdett alkalmazkodni, és megmutatta, hogy mit tud, aminek az lett az eredménye, hogy a Barcelona szerződést ajánlott neki. Roberto de Assis, a nagybátyja és ügynöke végig kapcsolatban állt Laportával, és elősegítette az átigazolást.

Ronaldinho pedig, aki 2006-ban Bajnokok Ligáját nyert a Barcával, és továbbra is a nagyköveti posztot tölti be, megerősítette a hírt.

„Soha nem hagyom el a klubot. A Barcelona az életem része. Bárhová megyek, mindenhová magammal viszem a Barcelonát. A fiam Barcába érkezésével még inkább jelen leszek, mint valaha” – mondta Ronaldinho a MARCA-n keresztül a RAC1-nek.

Borítókép: sportbible.com

Videók