Ronaldinho: A fiam érkezésével többet leszek itt, mint bármikor korábban

Az örökvidám cselmester fia a sikeres januári próbajáték után kezdheti meg barcelonai karrierjét.


 Ronaldinho Gaucho olyan volt játékosként a pályán, mint kisgyerek a fagylaltospult előtt a Balaton partján: fülig érő mosolya még a legmogorvább védőket is képes volt kizökkenteni. Legendáját mi sem bizonyítja jobban, mint a pillanat, amikor 2005-ben az El Clásicon a Santiago Bernabeu közönsége is megtapsolta.

 

 

Nos, azt nem tudjuk, hogy Joao Mendesnek lesz-e ilyesmiben része, annyi azonban biztos, hogy Ronaldinho fia tizennyolcadik születésnapjára szerződést kapott a katalán óriástól. Mendes, aki eddig Brazíliában építette karrierjét, egyelőre az U19-es csapatban bizonyíthat.

Joan Laporta, a klub első embere szerint apja hírnevének súlyából a fiú vállára is nehezedik:

„Nagyon nagy a nyomás, ami rajta van, mert Ronaldinho a történelem egyik legjobb futballistája volt, de az edzőink feladata, hogy fejlesszék a készségeit.”

 

A brazil aranylabdás sem feledkezett el Barcelonáról, a goal.com cikkében bókokkal halmozza egykori klubját, amivel Bajnokok Ligáját és spanyol bajnoki címet is ünnepelhetett.

„Barcelona az életem része. Bármerre is megyek, viszem magammal. A fiam érkezésével többet leszek itt, mint bármikor korábban.”

Borítókép: Getty Images / Europa Press Sports / Contributor

Videók