Robinho legmegdöbbentőbb vallomásai

Robinho pályafutása egy igazi hullámvasút volt. A Real Madrid ígéretes tehetsége volt, végül nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.


A Marca most összeszedett vele kapcsolatban néhány érdekes nyilatkozatot a pályafutása egyes szakaszairól.

1., A Real Madridba való igazolás

Robinho 21 évesen hagyta el a Santost a Real Madrid kedvéért, majd a Cádiz elleni bemutatkozás olyan jóra sikeredett, hogy a szurkolók azonnal beleszerettek. Természetesen nem csak a Királyi Gárda szerette volna a soraiban tudni, a Barcelona is szívesen látta volna maguknál a brazil cselkirályt.

„Amikor a Madrid megkeresett, tudtam, hogy egy nagyon jó kis brazil mag is van ott, akik szívesen várnak, és az edző is Vanderlei Luxemburgo volt. Ezek után miért választottam volna a Barcelonát?”

„Sokan azt várták tőlem, hogy Aranylabdás leszek, hiszen óriási figyelmet kaptam. Nem mindenkiről beszél Pelé, s volt néhány összehasonlítás is, de tegyük tisztába, nincs még egy olyan labdarúgó, mint Pelé, és nem is lesz soha.”

„A bemutatkozásom nagyon jól sikerült. Ideges voltam a játéklehetőség miatt, de végül minden tökéletes lett. Amikor megkaptam a labdát átpöccintettem az ellenfél felett, és elkezdtem cselezni.”


Fotó: Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images

2., A távozás

A Real Madridnál hiába ért el figyelemreméltó teljesítményt, ennek ellenére sem győzte meg eléggé a klub vezetését. A blancók végül eladták a brazil focistát.

„A Chelsea csapatához szerettem volna szerződni. Scolari azt mondta, hogy helyem lenne náluk. Azonban a Real Madrid és a Chelsea nem egyeztek meg. Nem tetszett számukra az az ötlet, hogy a Chelsea már a bemutatásom előtt a nevemmel ellátott mezeket adjon el.”

„Egy percig sem bánom, hogy elhagytam Madridot. Bár nem örülök, hogy rosszul végződött kettőnk kapcsolata. A Real Madrid karolt fel, és adta meg a lehetőséget, hogy sikeres legyek Európában.”


Fotó: Anna Gowthorpe/PA Images via Getty Images

3., Manchesterben az éjszakai élet fontosabb volt számára

A brazil végül 2008-ban csatlakozott a Manchester City együtteséhez, azonban ott már kevésbé koncentrált a labdarúgásra.

„Nagyon kedveltem Manchestert, a klubokat, az éttermeket… De ne feledkezzünk meg a nightklubokról sem.”

„Nagyon szerettem jól érezni magam. Az angolok többször járnak el, mint a brazilok! Joa Hart mindig ment bulizni, és Micah Richards és Shaun Wright-Phillips is. Ám amikor a brazilok mentek el, akkor mindig lebuktak.”

„A klub tulajdonosával rengeteget beszéltem, aki nagyon szerette volna megszerezni Kakát és Messit.”

„Minden csapatban ahol játszottam bajnok is lettem, kivéve a City-nél. Ezt nagyon bánom, és szomorú is vagyok emiatt.”


Fotó: Claudio Villa/Getty Images

4., Csapattársak

Robinhót minden klubnál igazi sztárok vettek körül, többek között olyanok, mint David Beckham vagy Zlatan Ibrahimovic.

„Zlatan sokszor emlegette, hogy ő győzte meg a klubot, hogy igazoljanak le engem. Arrogáns? Lehet, de jó értelemben. Ez csak önbizalom a részéről, bízik a képességeiben. Minden csatárnak ilyennek kellene lennie, mint ő.”

„Beckham mindig a brazilokkal lógott. Ő már a mi kis csapatunk része volt. Több időt töltött velünk, mint a spanyolokkal, ezért jobban is beszélt portugálul. Valószínű ezért is voltak irigyek a spanyolok.”


Fotó: Denis Doyle/Getty Images

Forrás: marca.com
Borítókép: Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images

Videók