Robbanhat a spanyol bundabomba: El Clásico a gyanú árnyékában

Spanyol sajtóértesülések szerint a novemberi el Clásico előtt arra kérték a találkozó egyik partjelzőjét, hogy „a Real Madridnak kedvezzen”. Könnyen lehet, hogy az egész játékvezetői testület „sáros”, hatalmas botrány kerekedhet.


Hatalmas botrány körvonalazódik, miután az egyik partjelző arról számolt be korrupcióellenes szervezeteknél, hogy a játékvezető arra kérte, a Real Madridnak kedvezzen a Barcelona elleni szuperrangadón. 

A világ egyik legnagyobb érdeklődésével várt összecsapására ugyan még nem hivatalosak a játékvezetők, de van egy elsőkörös kijelölés, amiben a játékvezető próbált nyomást gyakorolni az asszisztensre.
 
 
A COPE rádióállomás számolt be először az esetről még szerdán, de a játékvezető kilétét egyelőre homály fedi, a későbbi esetleges szankciók miatt. Egyelőre az asszisztens kilétét se ismerjük, de ügyvédjén keresztül annyi kiderült, hogy a spanyol játékvezetői testület egyik tagja is felhívta a sporit, hogy saját szakmai előrelépése érdekében jobban tenné, ha hallgatna a játékvezető tanácsára.
 
A spanyol bajnokságban egyébként 7-10 nappal a meccsek előtt derül ki hivatalosan, hogy kik dirigálnak a mérkőzéseken.
 

Videók