Rivaldo: az én időmben, ha elérted a 30-at, mentél az átadólistára, most másképp van a Barcánál

A brazil megnevezett két futballistát, akit szerinte a nyáron a Barcelonának el kellene adnia.


A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelona korábbi klasszisa, Rivaldo nem fogta vissza magát, amikor egy interjúban arról kérdezték, milyen átigazolási időszakot kellene produkálnia a katalán együttesnek, kiket kellene eladni és milyen változtatásokra lenne szükség. Az 1997 és 2002 között a Barcában futballozó brazil a Diario Sportnak azt mondta, szerinte Frenkie de Jongot és Robert Lewandowskit el kellene adniuk.

„Lewandowski kiváló csatár, de öreg. Ez pedig fontos szempont. Az én időmben, ha elérted a 30-at, a klub már azt az utat kereste, hogy tudna túladni rajtad és átadólistára tenni. Manapság a játékosok 36, 37 éves korukig játszanak. A Barcelonának címeket kell nyernie, egy erősebb csapatra van szükségük és nem ilyen "idős" játékosokra. Frenkivel pedig más a helyzet, öt éve itt van, de semmi nem történt. Biztos vagyok benne, hogy a csapat visszatalál majd oda, ahol tartott egykoron, ha nem még magasabb szintre..." - fejtette ki véleményét Rivaldo.

 

A két említett játékos egyébként a Barca két legjobban fizetett futballistája, a holland középpályás fizetése évi közel 40 millió euróra rúg, míg a lengyel csatáré több mint 20 millió euról, tehát nem kevés pénzt szabadíthatna fel a gránátvörös-kék mezes együttes, ha valóban megvállna két sztárjától. Xavi csapata egyébként a La Liga második helyén áll jelenleg, ám ettől nagyobb problémák is vannak a klub háza táján, ugyanis koránt sem biztos, hogy Xavi marad a katalánok vezetőedzője.

(Borítókép: Facebook / FC Barcelona / X / Diario)

Videók