Raphinha: Csak fele olyan jó lehetnék, mint Ronaldinho!

A Barcelona hivatalos sajtótájékoztató keretében bemutatta legújabb igazolását, a Leedsből érkező Raphinhát.


 A játékos 2027-ig írt alá a gránátvörös-kékekkel, a híresztelések szerint az átigazolás díja 58+9 millió euró lett.

Bemutatása során a brazil cselgép beszélt korábbi példaképeiről is, illetve megköszönte Laportának a lehetőséget, hogy végre élete klubjában szerepelhet, számolt be a Marca.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy itt lehetek! – kezdte mondandóját a játékos – Sok példaképem megfordult itt, ha csak a felét le tudom tenni az asztalra, mint ők, már boldog leszek! Még mindig nehezen hiszem el, a gyerekkori álmom vált valóra!”

„Olyan játékos vagyok, aki mindig nyerni akar, úgyhogy biztosan állíthatom, egy igazi küzdővel lett gazdagabb a keret.”

„A kezdetektől fogva tudtam, hogy itt akarok játszani, mindent meg is tettünk ennek érdekében. Biztos vagyok benne, hogy jó döntést hoztam.”

„Akkor kezdtem el követni a Barcát, amikor Ronaldinho ide igazolt. Nagy hatással volt rám a játéka, szeretnék csak fele olyan jó lenni, mint ő! Decót és Neymart is csodálva néztem, szeretnék ugyanúgy történelmet írni a klubnál, mint ők!”

„Párszor volt szerencsém beszélni Xavival is. Nagy megtiszteltetés az ő kezei alatt játszani, hiszen egy igazi Barca-legenda.”

Laporta a bemutatás során elmondta, hisz a brazilokban, hiszen ők mindig szerves részét képezték a Barca aranykorainak. Bízik benne, hogy ezzel az igazolással visszatér a gyönyörű játék és a futball öröme a Camp Nouba.

Fotó: David Ramos/Getty Images

Videók