Ramos üzenete Rubialesnek: segíts nekem megnyerni az Aranylabdát

Leleplezték a játékos és az RFEF elnöke közötti beszélgetéseket.


Nyilvánosságra hozták Sergio Ramos és Luis Rubiales, a Spanyol Királyi Labdarúgó Szövetség elnöke közötti beszélgetést, amelyben úgy tűnik, hogy a játékos segítséget kért, hogy megnyerje az Aranylabdát.

A Paris Saint-Germain védője még soha nem nyerte meg ezt az elismerést, és ez az üzenet abban az időben volt, amikor Ramos egyértelműen az esélyesek között szerepelt. A WhatsApp üzeneteket az El Confidencial fedezte fel és tette közzé, és ezek írott üzenetek, nem pedig hangfelvételek.

Ramos és Rubiales között 2020. július 16. és 2020. augusztus 8. között zajlott egy beszélgetés, amikor a védő azt akarta, hogy az elnök a kapcsolataira támaszkodba segítsen neki megnyerni az Aranylabdát.

„Rubi, jó estét. Remélem jól vagy a családoddal együtt. Tudod, hogy soha nem kértem tőled semmit, de ezt most nagyon szeretném, éppen ezért, úgy gondolom, hogy ez egy olyan különleges év volt számomra, hogy megérdemlem. Arra kérlek, hogy amennyire csak tudsz, segíts nekem, hogy megnyerjem az Aranylabdát. Életem végéig nagyon hálás lennék, nem csak magam miatt, hanem azért is, mert szerintem a spanyol futball nagyon megérdemelné. Nagy ölelést küldök neked.”

Rubiales válaszolt, és azt mondta, hogy segít neki, ahogy csak tud, de korlátozva van az ilyen ügyekben a hatalma.

„Szia Segio. Először is gratulálok, azt hiszem, ez egy jó éved volt, minden esélyed meg van a győzelemre. Remélem, hogy a Bajnokok Ligájában is egy csodás döntőt játszol. Természetesen nem rajtam múlik az Aranylabda győztese, de ha segíthetek, számíthatsz rám.”

Ramos megértő hangnemben válaszolt: "Tudom, hogy nem rajtad múlik, de a kapcsolatok is kulcsfontosságúak. Mindenesetre számítok a segítségedre. Ölellek és hamarosan találkozunk, amikor csak akarod, leülünk egy ebédre.”

Borítókép és fotók: Angel Martinez/Getty Images

Videók