Piqué úgy gondolja, ezen múlhat Messi visszatérése Barcelonába

Lionel Messi visszacsalogatása, vagy a bajnoki cím okozna nagyobb örömöt a katalánoknak?


Nem először és nem utoljára merül fel témaként Lionel Messi esetleges visszatérése Barcelonába, és amióta a párizsi alakulat ismét leszerepelt a Bajnokok Ligájában, – most épp a Bayern München ellen estek ki tükörsimán a nyolcaddöntőben – azóta újra felerősödtek a pletykák.

A nemrég visszavonult Gerard Pique a RAC1-nek elmondta, szerinte min múlhat a hétszeres aranylabdás döntése.

„Csak ő tudja, hogy fog dönteni. Szerintem a legfontosabb álma a világbajnoki cím volt Argentínával, így már hívhatjuk a futballtörténelem legjobbjának. Most már egyértelműen ő az. Azt kell átgondolnia, hol lehetne igazán boldog jövőre. A legkézenfekvőbb, ha Európában marad.”

„Barcelona is egy opció. A cluéknak a visszatérése hihetetlenül fantasztikus lenne. De ez az ő döntése. Mindegy hol mit mondanak az emberek, csak az ő érzései és motivációi fontosak.”

A dolgok jelenlegi állása szerint három forgatókönyv körvonalazódik: az egyik szerint Messi még egy évig marad Párizsban, a másik a barcelonai visszatérés lehetősége, és ott van az MLS, ahol David Beckham csapata, az Inter Miami várja tárt karokkal az argentin szupersztárt.

Szaúd-Arábiában szintén örülnének, ha ismét lángra kapna a Messi, Ronaldo rivalizálás, de ha csak a pénz motiválná a friss világbajnokot, már korábban is a levitézlett portugál útjára léphetett volna.

Borítókép: Getty Images Europe

Videók