Pique: A médiát olyan emberek irányítják, akik a Szuperligát támogatják

A Barcelona játékosa szembe megy saját klubja Szuperligával kapcsolatos álláspontjával.


Gerard Piqué sosem rejtette véka alá a véleményét, és ez alól akkor sem tett kivételt, amikor az Európai Szuperligáról kérdezték.

Az utóbbi időben számos vita központjába kerülő spanyol rászánta az idejét, hogy elmondja véleményét a Bajnokok Ligáját felváltani kívánó Európai Szuperligáról és arról, milyen szerepet játszik a média az ügyben.

"Ez itt Spanyolországban, eléggé politikai kérdéssé vált” – mondta Piqué Gary Neville-nek.

„A sajtót olyan emberek irányítják, akik támogatják. Nem úgy látják itt, mint az Egyesült Királyságban, ahol láttam, hogy az emberek ellenzik. Véleményem szerint ez tönkretenné a futballt, mert csak a nagy klubok profitálnának belőle” – tette hozzá.

"Nem hiszem, hogy a Real Madrid és a Barcelona jól osztja a lapokat. A véleményemmel a klubom ellen megyek, ugyanakkor teljesen megértem a Barcelona, a Real Madrid és a Juventus álláspontját is.”
"De a szurkolók számára nem hiszem, hogy ez a legjobb módja a dolgoknak. Egyértelmű, hogy a Premier League-ben van a legjobb vezetőség, Olaszországban pedig egy kicsit rosszabb, mint Spanyolországban. Spanyolországban egy kicsit jobb, mint a 90-es években volt” – fejtette ki.

Pique ezután kitért a Luis Rubialesszel folytatott beszélgetéseiből kiszivárgott hanganyagai körüli vitákra is.

"Ez egy rámálom volt, mert itt Spanyolországban ez ilyen, ez egy kulturális dolog, amikor ennyi pénzről beszélünk. A Spanyol Szuperkupára senki nem figyelt, de a Community Shieldnek óriási volt a látogatottsága.”


"Ez (az új formátum) sikeresnek bizonyult. Megértem azokat az embereket, akik nem akarják, hogy Szaúd-Arábiában játsszák, de nem én döntök a helyszínről. Mindig is azt mondtam, hogy a futball és a sport megnyitja az országokat. 1966-ban, Franco alatt, nekünk adták az 1982-es világbajnokságot, és Franco diktátor volt. Meg kell adnunk egy esélyt ezeknek az embereknek” – zárta szavait.

Borítókép: Facebook.com/FC Barcelona

Videók