Öt Barcelona játékos, aki profitálhat Vitor Roque érkezéséből

A brazil tehetség jövő héten már Barcelonában lesz.


Bár a brazil még túl fiatal, a szerződtetése az egész csapatnak és különösen néhány játékosnak lendületet adhat.

Robert Lewandowski

A lengyelnek végre lesz egy olyan vetélytársa, aki miatt jobb teljesítményre kell kényszerítenie saját magát majd a szezonban. Lewandowski vagy javulni fog, vagy kispados lesz ilyen körülmények között.

A 18 éves játékosnak pedig csak a hasznára válik majd, ha egy Lewandowski szintű játékossal játszik majd együtt, aki az elmúlt évek egyik legjobb csatára.

Pedri

A várható gólpassz statisztikák azt bizonyítják, hogy Pedrinek már legalább három asszisztot kellett volna adnia. A valóság viszont kegyetlen, és mindössze egy gólpasszt adott a Bajnokok Ligájában és még csak egyet sem a La Ligában ebben a szezonban. Ez már probléma volt a tavalyi szezonban is.

Vitor Roque elég hatékonyan váltja gólra a helyzeteket, amik adódnak előtte, így ő adhatna reményt Pedri számára, hogy több asszisztját is gólra váltsa.

Raphinha

Vitor Roque honfitársának önbizalomnövelő lökést adhat, hogy a 18 éves játékos mellett játszhat a Barcelonában és a válogatottban is. Az ő lehetséges kapcsolatuk valóban forradalmasíthatja a katalánok támadójátékát.

A tinédzser egyébként nemrég Raphinhát említette, mint az egyik olyan játékost, akivel a legjobban várja, hogy együtt játszhasson.

Ronald Araujo

Meglepő módon állítólag az uruguayi volt az a játékos, aki a leginkább szorgalmazta Vitor Roque leigazolását.

Bár a pályán ritkán fognak összetalálkozni, a brazil érkezése valóban olyan mentális lökést adhat Araujo számára, ami teljesen bezárná az ajtót az esetleges Bayernbe való költözés előtt.

Inigo Martinez

Vitor Roque személyében a spanyol egy pörgős csapattársat kap, aki egészen jól tud reagálni a kiváló hosszú labdáira, és biztosak lehetünk benne, hogy egy két gól ilyen helyzetből fog kialakulni.

Már nem kell rá sokat várni, hogy bemutatkozzon a Barcelona brazil tehetsége, a nagy rivális Real Madridnak viszont még a nyárig várnia kell arra, hogy csatlakozzon hozzájuk a másik brazil csodatini.

Borítókép: Marcelo Endelli/Getty Images

Videók