"Örömmel játszanék a Barcában, ott a kivásárlási záradék, csak ki kell fizetniük"

Alex Baena világossá tette szándékait. - TOP5: Ez volt az ötödik legolvasottabb cikk a héten a Sport365-ön.


A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelona vezetőedzője, Xavi, már a téli átigazolási időszakban is szerette volna elcsábítani a Villarreal játékmesterét, Álex Baenát. Akkor nem jött össze az üzlet, viszont nyáron minden esély megvan arra, hogy a katalánoknál kössön ki a 22 éves középpályás, aki egyébként a legtöbb gólpasszal rendelkezik a La Liga jelenleg futó idényben, már 12 assziszt szerepel a neve mellett.

A hétvégi, Rayo Vallecano elleni meccsen 3 gólpasszt is jegyzett Baena, amivel nyilván alaposan felhívta magár a spanyol futballsajtó figyelmét. Ő pedig élt is a lehetőséggel, és világos üzenetet küldött a Barcelonának.

„A kivásárlási záradékom? Azt hiszem beszélnem kell erről Fernando Roiggal, de 60 millió euró körül mozog az összeg. Szeretnék a Barcában játszani, ki ne szeretne. Az egyik legnagyobb álmom, csak ki kell fizetniük értem az összeget és az üzlet nyélbe ütettett."

 

Xavi nagy rajongója a 22 éves spanyol középpályásnak, aki pályafutása legjobb idényét futja jelenleg. Szó van arról is, hogy a Barca megválhat Frenkie de Jongtól, ami nyitott utat jelenthet ezen transzfer felé, viszont a nélkül aligha jön össze egy ekkora igazolás, elnézve a katalánok jelenlegi pénzügyi helyzetét.

(Borítókép: Facebook / Villarreal CF)

Videók