Neymar őszintén vallott nehéz helyzetéről

Neymar szerint nehéz olyan vetélytársak, mint Lionel Messi és Cristiano Ronaldo mellett másnak a világ legjobb futballistájává válni.


"Ők ma az összes többi labdarúgó fölött állnak. Kettejük vetélkedésébe nem egyszerű beleszólni - reagált a saját esélyeit firtató felvetésre a GloboEsporte brazil internetes oldalnak nyilatkozva a brazil válogatott 22 éves csapatkapitánya, aki az FC Barcelonában együtt játszik az argentin válogatottal idén vb-ezüstérmes Messivel. - Megvan bennem a képesség arra, hogy szép eredményeket érjek el. Nem tudom, hogy egyszer eljutok-e az ő szintjükre, de remélem, mindig sikerül magamat felülmúlnom" - folytatta a támadó.

2008 óta csak Messi vagy a Real Madridban - korábban a Manchester Unitedben - játszó Cristiano Ronaldo volt az év játékosa, illetve érdemelte ki az Aranylabdát. Az argentin 2009 és 2012 között sorozatban négyszer nyert, a portugál pedig 2008-ban és 2013-ban győzött. 2010-től a két díjat összevontan ítélik oda. Az idei teljesítmények alapján is Messi és Ronaldo került - a világbajnok német válogatott, valamint a Bayern München kapusának, Manuel Neuernek a társaságában - a legjobb három közé. Győztest a szövetségi kapitányok, a válogatottak csapatkapitányai, illetve újságírók szavazatai alapján a nemzetközi szövetség január 12-i gáláján hirdetnek.

Videók