Nem fukarkodtak a gólokkal a spanyolok

Négy mérkőzésen tizenkét gólt szereztek a spanyol csaoatok a 3. forduló vasárnapi játéknapján. Közülük is kiemelkedik a Valencia-Betis találkozó, ahol egy kiállítás is borzolta az idegeket.


A vasárnapi játéknap első mérkőzésén a Gijón intézte el hazai pályán a Leganést, amelynek azért az utolsó pillanatokban volt esélye az egyenlítésre is. A három ponttal a Sporting a Sevilla mögött harmadik, az abszolút újonc pedig a tizedik.

A második találkozó, a Valencia és a Betis találkozója jóval eseménydúsabb volt. Castro és az egykori Denevér, Joaquín góljával már 2-0-ra is vezetett a Betis, ráadásul a hazaiaktól Enzo Pérez egy csúnya becsúszás miatt piros lapot kapott.

Ekkor azonban feltámadtak a Turia-partiak, és Rodrigo, valamint Garay góljával egyenlítettek. A hosszabbításban azonban - amikor már mindenki azt hitte, meglesz a döntetlen - jött Rubén Castro megint, és összetörte a valenciai szíveket.

A Granada - Eibar összecsapáson annak ellenére is a baszkok győztek, hogy kapusukat, Asier Riesgót már a 32. percben kiállították egy rosszul sikerült szerelési kísérlet miatt. Pedro León orbitális potyagólja és Sergi Enrich hosszabbításban szerzett győztes találata azonban így is a sikert jelentett, még Kravets közbevetése ellenére is.

A forduló utolsó mérkőzésén a nagy fölényben lévő Depor otthon sem tudott bepréselni egyetlen gólt sem az Athletic Bilbao kapujába. A baszkok így Raúl García hatalmas találatával is hazavihették Spanyolország túlsó szegletébe a három pontot.

Videók