„Modric több játékidőt érdemelne, a kor nála nem számít”

A Real Madridnál és a Real Betisnél is megforduló Robert Jarni szerint honfitársa nem az izmaival, hanem a fejével játszik.


A 2014 és 2016 között Magyarországon dolgozó Robert Jarnival készített interjút a spanyol AS című lap. Az 1998-ban világbajnoki ezüstéremig jutó futballista ugyanis játszott a Real Betis és a Real Madrid színeiben is, a LaLiga aktuális fordulójában pont egymással találkozik a két korábbi csapata.

Az 55 éves szakember a spanyol lapnak adott interjújában elmondta, hogy Luka Modric megérdemli, hogy többet játsszon a Real Madridban, mert kora ellenére fizikailag fitt.

Modric, a Real Madrid 38 éves középpályása idénre kikopott a királyi gárda kezdőcsapatából. Szerdán épült fel a bal lábában lévő combhajlítóizom-húzódásból, amely miatt ki kellett hagynia a legutóbbi két mérkőzést a Napoli és a Granada ellen. Carlo Ancelotti edző mégis betette őt a Betishez látogató csapatba.

„A kor nem fontos számára, mert nem az izmaival, hanem a fejével játszik. Emellett könnyű, jól vigyáz magára, és ez segít neki” - nyilatkozta Jarni.

A balhátvéd Jarni 1995 és 1998 között játszott a Betisben, ahonnan a Real Madridhoz igazolt, ahol 1999-ig maradt. „Igaz, hogy több időt töltöttem a Betisnél, nagyon boldog voltam és nagyon élveztem. A Realnál nem játszottam olyan sokat, de ott is nagyon jól bántak velem, és jó tapasztalat volt számomra” – nyilatkozta.

A Real Betis – Real Madrid találkozó december 9-én szombaton 16:15-kor kezdődik.

Borítókép: Fran Santiago/Getty Images

Videók