Messi helyett Ronaldinhót tartja minden idők legjobbjának az egykori Barca játékos

Egy biztos, mindkét klasszisról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni.


Nem mindenki gondolja úgy, hogy Lionel Messi vagy Cristiano Ronaldo lenne a futball történelem legnagyobb labdarúgója, ugyanis Gerard Deulofeu szerint a brazilok mindig mosolygós legendája, Ronaldinho minden idők legjobbja.

A 26 éves spanyol támadó korábban együtt játszott Messivel a Barcelonában, így az argentin klasszist is jól ismeri.


(Kép: Quality Sport Images/Getty Images)

Deulofeu számára nem sok babér termett a katalán csapatnál, többször is kölcsönadták, ezért 2015-ben odébb állt. Az elmúlt öt évben megfordult többek között az Evertonban, a Sevillában, az AC Milanban, a Watfordban és az Udinese csapatában is.

A négyszeres spanyol válogatott játékos elárulta, hogy Ronaldinhót tartja minden idők legnagyobb játékosának, annak ellenére, hogy manapság inkább Messit szokták az emberek ezzel a titulussal emlegetni.

"Számomra Ronaldinho a valaha volt legjobb játékos" - nyilatkozta Deulofeu a spanyol Marcának. "Egyszer találkoztam vele a Nou Campban. Meccset néztünk, és mellettem ült. Csodálatos élmény volt."


(Kép: Denis Doyle/Getty Images)

A 40 éves klasszis az egyik legjobb játékos, aki valaha is pályára lépett a Barcelona és a brazil válogatott színeiben. A dél-amerikai szupersztár öt éven át játszott Messivel a Barcában. Az argentin klasszis számtalanszor méltatta már egykori csapattársát, korábban azt is mondta, hogy a világbajnok labdarúgó a felelős a változásokért, melyekkel a klub az újkori sikerek útjára lépett.

"Ronaldinhónak köszönhető a változás. Egy sikertelen időszak után az érkezésével hatalmas fejlődésen ment keresztül a csapat. Az első évben nem nyert semmit, de az emberek beleszerettek. Aztán elkezdődött a trófeagyűjtés, aminek köszönhetően az emberek még boldogabbak lettek. A Barcának örökre hálásnak kell lennie mindazért, amit Ronaldinho tett a klubért." - nyilatkozta korábban Messi a brazil zseniről.


(Kép: Ian MacNicol/Getty Images)

Érdekesség egyébként, hogy maga Ronaldinho sem értett egyet azzal, hogy a hatszoros aranylabdás lenne a világ valaha volt legjobb labdarúgója.

"Szenzációs játékos. Ha az lenne a kérdés, hogy a mostani korszak legjobbja-e, igennel felelnék. De ott van előtte Pelé, Maradona és Ronaldo. Nem szeretek hasonlítgatni, pláne nem különböző korszakok zsenijeit." – magyarázta döntését a Grémio, a Paris SG, Barcelona és a Milan egykori sztárja.

Forrás: sportbible

Kép: Getty Images

Videók