Meglepő név – A Barcelona egy válogatottól lopna edzőt

Ronald Koeman ideje lejárt?


Ronald Koeman barcelonai jövője nagyon bizonytalan. Az ESPN szerint Roberto Martínez, a belga válogatott kapitánya egy komoly jelölt a klub számára.

A Mundo Deportivo nemrégiben arról számolt be, hogy Xavi, Mikel Arteta és Roberto Martínez szerepel a kívánságlistán, ha a Barcelona Ronald Koeman kirúgása mellett dönt. Joan Laporta, a Barcelona elnöke kedden találkozott Koemannal és ügynökével, Rob Jansennel. Az ügynök utólag kifejezte, hogy a találkozó pozitív volt, és azt javasolta, hogy Koeman szerződését hosszabbítsák meg.

De a katalán Esport3 értesülései szerint Laporta üzenete az volt Koemannak, hogy új vezetőedzőt keresnek a következő szezonra. A holland még maradhat, az elnök 15 napot kért, hogy körülnézzen a piacon, és megtalálja a megfelelő utódot. Ha ez nem sikerült, akkor Koeman vezetheti a csapatot a következő szezonban is.


Fotó: Kevin C. Cox/Getty Images

A Barcelona fontolgatja Roberto MartNez leigazolását, aki a belga válogatott szövetségi kapitánya, és a szerződése a 2022-es világbajnokságig szól. Martínez, aki korábban a Swansea City, a Wigan és az Everton edzője volt, Katalóniában született és nőtt fel. Játékfilozófiáját Johan Cruyff ihlette , ami mindig előnyt jelent a Barcában. Ezenkívül Martínez jó barátságban van fiával, Jordi Cruyff-al, aki jelenleg a klub sportigazgatójaként dolgozik.

Forrás: fotbolltransfers.com
Borítókép: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Videók