Mbappé szerződtetésének ára van

A Real Madridnak döntenie kell.


A világbajnokságot köevtően Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke ismét komolyan fontolóra vette a francia támadó, Kylian Mbappé szerződtetését.

A probléma az, hogy az átigazolás igen magas költségei arra kényszerítik, hogy jelentősen csökkentse azt a költségvetést, amelyet a "felújítási terv" jövő nyári megvalósítására készített elő. A realitás az, hogy a Real Madrid nem fog tudni versenyezni az angol Jude Bellingham és az argentin Enzo Fernández szerződtetésével, akiket fiatal koruk miatt stratégiai fontosságúnak tartanak. Legfeljebb a két középpályás egyikéért küzdhetnek majd.

Közel 350 millió, amit a Real Madridnak az átigazolási díj és az átigazolási bónusz között ki kellene fizetnie a francia válogatott sztár szolgálatainak megszerzéséért. A 'La Gazzetta dello Sport' beszámolója szerint a Real Madrid 1 milliárd eurós üzletet készít elő Mbappé szerződtetésére, beleértve azt a 630 millió eurót, amely a következő négy szezonban a fizetését fedezné. A klub tervei szerint a PSG 150-200 millió euró körüli összeget kérne a játékosáért.

Ha Mbappé végre elérhető közelségbe kerül, a Real Madridnak Bellingham és Enzo Fernández között kell választania, hogy megerősítse a középpályát. Florentino Pérez tisztában van azzal, hogy mindkét játékos értéke az egekbe szökött a nagyszerű világbajnokság miatt, és azzal is, hogy a konkurencia, különösen az angol klubok részéről, óriási lesz. A Borussia Dortmund középpályása a Manchester City és a Liverpool látókörében is szerepel, szerződtetése pedig megközelítheti a 150 millió eurót.

A Benfica eközben már visszautasított egy 100 millió eurós ajánlatot az argentinért, és a 120 millió eurós kivásárlási záradékára hivatkoznak. A harc ádáz lesz. A Liverpool, a Manchester United, a City, a Chelsea és a PSG is szeretné őt.

Borítókép: Jose Breton/Pics Action/NurPhoto a Getty Images

Videók