Marcelo úgy érzi, soha nem hagyta el a Real Madridot

A jövőben is szeretne a klubnál dolgozni.


A brazil Marcelo, a Real Madrid történetének legtöbb bajnoki címet (25) szerzett játékosa a görög Olympiakosszal kötött szerződése felbontása után elmondta, hogy nem érzi úgy, hogy elhagyta a klubot, és úgy látja magát, hogy hamarosan "visszatér", hogy az ifjúsági akadémián dolgozzon.

„A Real Madrid az otthonom. 18 évesen érkeztem, és a klub minden értékét megtanultam olyan játékosoktól, mint Raúl, Iker Casillas, Sergio Ramos. Az igazat megvallva nem érzem úgy, hogy elhagytam volna a Real Madridot. Onnan származol, ahol születtél. Nem hagytam el Rio de Janeirót, lehetetlen elhagyni. Látom magam visszatérni, nagyon szeretnék megpróbálni segíteni a rászoruló gyerekeken, mint amikor 18 évesen megérkeztem" - mondta az ESPN-nek adott interjújában.

Marcelo felidézte a tavalyi szezont, az utolsó szezonját a Real Madridnál, és azt, hogy milyen nehéz volt Carlo Ancelotti alatt kevés percet kapni csapatkapitányként.

„Tudtam, hogy nem én vagyok a kezdő, és megkérdeztem magamtól, mit tudok tenni, hogy segítsek a csapatnak. Kiakadtam, hogy nem játszottam, mert egy játékos sem boldog a kispadon, az ellenkezője hazugság. A legjobb formámat hoztam edzéseken, mindig összecsaptam Carvajal és Lucas Vázquez ellen, és azt mondtam: "ezek a rohadékok a legjobb formájukat hozzák, és nem fognak átjutni rajtam, úgy fogom le őket, ahogy csak tudom”. Segítettem a csapattársaimnak azzal, hogy versenyeztem velük, nagyon hasznosnak éreztem ezt. A lényem és az örömöm sokat hozott a csapatnak. Nehéz kapitánynak lenni és a kispadon ülni anélkül, hogy játszanál, de másnap edzened kell, és meg kell magyaráznod a fiadnak, hogy az edző nem számít rád. Ez a szezon nagyon különleges volt, mert sokat tanultam emberként.”

A Real Madridnál dolgozó edzői közül Marcelo a portugál José Mourinhót emelte ki, mert ő tartotta "a legjobb beszélgetéseket", és "szakértője volt annak, hogy belelásson az ember fejébe". És bevallotta, hogy az ő esetében "megváltoztatta őt az agresszivitásban, a harcosságban". Zinedine Zidane-t pedig azért emelte ki, ahogyan irányítja a csapatot.

„Ami a csapatvezetést illeti, Zizou mellett maradok, mert volt idő, amikor Kiko Casilla 25 meccset játszott, Keylor Navas pedig a kispadon nevetett, anélkül, hogy dühös lett volna. Ez mutatja azt, hogy valaki jól irányítja a csapatot, próbál mindenkit boldoggá tenni.”

Azt is elárulta, hogy Ancelotti nagyon sokat segített neki az utolsó időszakban, hiszen már régóta ismerik egymást. Marcelo Cristiano Ronaldóról is beszélt, akiről úgy látja, hogy még sokáig futballozhat.

„Amikor elkezdünk focizni, tudjuk, hogy ez nem örökké tart. Világos, hogy Crisnek már nincs meg az a gyorsasága, mint régen, de ez nem múlik el, a világ bármelyik csapatában játszhat. Mindig is a maximumot adta a csapatainak.”

Azok közül, akik a leginkább meglepték őt, Toni Kroost, Rodrygót és Fede Valverdét nevezte meg.

„Engem Kroos lepett meg, mert nem tudom, mi jár a fejében, mindig a saját világában van, és hihetetlen vezér a pályán, elképesztő passzokat ad. Ez olyasmi, amit csak ő tud. A másik Rodrygo, ő egy született tehetség, úgy mozog a pályán, ahogy még soha nem láttam senkit. Ők hárman Viniciusszal és Valverdéval nagyon veszélyesek. Luka Modricra pedig nincsenek szavak. El sem tudod képzelni, mit tud Luka a labdával.”

Borítókép: Dimitris Lampropoulos/NurPhoto via Getty Images)

Videók