Luis Enrique: jobban kijöttek az erényeink, mint a Realnak

Diego Simeone is elárulta, miért tette boldoggá a csapata.


 
 
Két mérkőzést rendeztek csütörtök este a spanyol Király-kupában, ezek egyikén sem született meglepetés – írhatnánk elsőre, ha nem tudnánk, hogy a Barcelonának nagyon nem megy a Real Sociedad vendégeként az utóbbi években. A katalánok minden sorozatot figyelembe véve 2007 májusa óta először nyertek az Anoetában, ezzel megszakították nyolcmeccses nyeretlenségi szériájukat a baszk csapat otthonában. A tegnapi mérkőzést Neymar döntötte el, aki előbb kiharcolt, majd be is rúgott egy tizenegyest.
 
 
 
 
Luis Enrique, a Barça mestere a csapat védelmét dicsérte a mérkőzés után.
 
„Megtettük az első lépést az elődöntők felé” – mondta. „Nagyon keményen megdolgozott a csapat ezért a sikerért. Szeretném kiemelni játékosaim összefogását a védekezésben. Többnyire sikerült őket a saját térfelükön tartanunk, így a mi erényeink jobban kijöttek, mint a Realé.”
 
 
 
 
A másik csütörtöki mérkőzésen az Atlético gyakorlatilag lezárta az Eibar elleni párharcát, a „matracosok” Griezmann, Correa és Gameiro góljaival 3–0-ra verték a baszk kiscsapatot.
Diego Simeona szűkszavúan értékelt:
 
„Boldoggá tett, ahogy a csapat hozzáállt ehhez a fontos mérkőzéshez.”
 
Nem is volt nagyon mit hozzáfűzni a mérkőzéshez, mert attól eltekintve, hogy három gólt is lőttek a hazaiak, igazából nem volt egy egetrengetően színvonalas találkozó.
 
 
 
 
Spanyol Király-kupa
Negyeddöntő, 1. mérkőzések:
Real Sociedad–Barcelona 0–1 (Neymar 21. – 11-esből)
Atlético Madrid–Eibar 3–0 (Griezmann 28., Correa 60., Gameiro 68.)

Videók