Luis Enrique is kiállt a madridi klubok mellett

Luis Enrique, a Barcelona vezetőedzője igazságtalannak tartja, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) a Real Madridot és az Atlético Madridot kizárta két átigazolási időszakból.


A FIFA fellebbviteli bizottsága csütörtökön hagyta jóvá a két madridi klub kizárását két átigazolási időszakból. A szankciót azzal indokolták még január közepén, hogy több 18 év alatti játékos megszerzésekor megsértették a fiatalkorúak szerződtetésére vonatkozó szabályokat. A büntetés miatt a klubok legközelebb 2018 januárjában regisztrálhatnak új játékosokat. Korábban a Barcelonát is ugyanilyen szankcióval sújtották.

„Amikor minket büntettek meg ugyanígy, azt mondtam, hogy a tilalom igazságtalan, és most ugyanezt mondom – fejtette ki véleményét a katalánok trénere. – Akár tetszik, akár nem, hozzánk hasonlóan nekik is szembe kell nézniük a szankcióval.”

„Csak azt remélem, hogy ők nem ugyanolyan eredményeket érnek el a tilalom időtartama alatt, mint mi” – folytatta viccesen Enrique, aki arra utalt, hogy a katalánok bajnokok és kupagyőztesek voltak, sőt a Bajnokok Ligáját is megnyerték a 2014–2015-ös szezonban, amikor nem igazolhattak.

Zinédine Zidane, a BL-címvédő Real Madrid vezetőedzője abszurdnak nevezte a FIFA döntését. Hozzátette: különösen mérges, mert a fiai közül kettőt is érint a büntetés, ugyanis nem játszhatnak a klub ifjúsági csapatában.

„Ők itt születtek, itt éltek egész eddigi életük során, ezért is abszurd, hogy most nem focizhatnak. Ez nagyon zavar engem, és nem értem, mi folyik itt. Remélem, lehet megoldást találni" – mondta Zidane, aki leszögezte, a tilalom nem rontja a csapat esélyeit a Bajnokok Ligájában és a spanyol bajnokságban.

 

„Elégedett vagyok a jelenlegi együttesünkkel, megfelelően mély a keretünk, hiszen 24 játékos áll a rendelkezésemre. Nem lesz probléma, ha együtt marad ez a csapat két vagy három évig" – zárta szavait Zidane.

Videók