Lewandowski: „Hibáztam, tanultam, levontam a következményeket”

Régi formáját idézte az Atletico Madrid ellen a lengyel csatár.


A címvédő FC Barcelona 3-0-ra legyőzte az Atletico Madridot a La Liga vasárnapi rangadóján. Ez nagyrészt Robert Lewandowskinak köszönhető, aki az Eleven Sports kamerái előtt elismerte, hogy az idei évtől jelentősen megváltoztatta edzésszemléletét.

A katalán együttes az idei év egyik legjobb meccsét játszotta. „Lewy” nemcsak gólt szerzett a Wanda Metropolitanóban, hanem kiszolgálta Joao Felixet és Fermin Lopezt is a találataik előtt.

„A találkozó menete nagyon jó volt, az első perctől kezdve mi irányítottuk a mérkőzést. Mi szereztük az első gólt” – jelentette ki a lefújást követően Lewandowski.

„A második félidőben megpróbáltuk fenntartani és több lehetőséget kialakítani. Az a benyomásom, hogy néha minél könnyebben játszunk, annál jobban futballozunk. Néha a könnyebb döntéseink azt eredményezik, hogy később gólokat rúgunk.” - ismerte el.A csatár nem titkolta az Eleven Sport kamerái előtt, hogy idén változtatott az edzésfelfogásán. Lewandowski szerint ez volt a jobb teljesítmény kulcsa.

„Azt hiszem, tudom, miről volt szó. A pályafutásomban ezek a pillanatok rövidek voltak, és valószínűleg sok tényező befolyásolta ezt. Az idei évben változtattam az edzéseken és a hozzáállásomon, ez fizikailag magabiztossá tett, a többi pedig már könnyebben jön. A tavalyi év nehéz volt. Hibáztam, tanultam és levontam a következtetéseket.”

A támadóra fontos feladat vár a héten, válogatottjával az Eb-szereplésért küzd, csütörtökön az észtekkel találkoznak.

„A belső érzésem azt sugallja, minden rendben lesz. Erősen hiszek ebben. Jól kell kezdenünk a meccset, azt kell játszanunk, amit akarunk, nem szabad túl sok szabadságot adni az ellenfélnek, csak irányítás alatt kell tartanunk” – hangsúlyozta.

Borítókép: Getty Images

Videók