Lewandowski egészséges, pályára léphet szombat este!

Habár sérülten tért vissza a lengyel válogatottól, az Eb-szereplést kivívó Robert Lewandowski a hírek szerint már egészséges, és játszhat a Las Palmas elleni szombati La Liga-bajnokin.


A korábbi Bayern München támadó és nemzeti csapata, Lengyelország válogatottja tizenegyespárbajban vívta ki az Európa-bajnoki szereplés jogát Walesben. Barcelonában, jelenlegi klubjánál mégsem ez okozta a fő izgalmat, sokkal inkább az a tény, hogy az Eb-playoffdöntő során 120 percet pályán töltő gólgyáros a második félidőben többször is ápolást kért, a combjában érezve kisebb rendellenességet.

A katalán klub szurkolói azonban megnyugodhatnak, merthogy Xavi a Deportivo Mundo beszámolói alapján megerősítette, hogy nincs komoly baja a lengyelnek:

„Jól van, egészséges, már itt van velünk jó ideje, és nem tudjuk tagadni, hogy a szerepe kulcsfontosságú a céljaink elérésében. Robert igazi vezér, aki mindig alázatosan dolgozik, korától függetlenül fejlődésre törekedve. Igazi szörnyeteg a pályán, aki rendre a legjobbját nyújtja, remélhetőleg majd a Las Palmas ellen is.”

És persze abban is reménykedhet a nyáron távozó katalán vezetőedző, hogy az észtek és a walesiek kapuját bevenni nem tudó támadó hatékonyabb lesz majd szombat este, mint volt a combproblémákat hozó Eb-playoffok alkalmával.  
 

(Fotó: Getty Images)

Videók