Lehet, hogy sosem futballozhat újra a Real Madrid ellen megsérült védő

Első lépésként újra meg kell tanulnia járni.


 Elképesztően peches sérülésnek lehettünk szemtanúi a Valencia Real Madrid elleni mérkőzésén, amikor egy becsúszást követően Diakhaby lábára gyakorlatilag teljes testsúlyával ráesett Aurelien Tchouameni.

A védőnek az első orvosi jelentések szerint kiugrott a helyéről a térde. Az már akkor gyanítható volt, hogy idén nem fog pályára lépni a játékos, de a legújabb fejlemények szerint az is elképzelhető, hogy soha többé nem focizhat profi szinten.

„Ez egy nagyon ritka sérülés. Gyakorlatilag a legsúlyosabb, amit egy futballista a térdében elszenvedhet. Négy-öt szalagja is elszakadhatott… borzasztó, szörnyű…” – mondta Dr. Enrique Gastaldi a SER Valencia kérdésére.

Az orvos elmagyarázta, hogy amikor a térd kiugrik a helyéről, azt csak a szalagok teljes „átvágásával” lehet visszaállítani, ez pedig olyan komoly beavatkozás, és annyira nagy az esélye a szövődményeknek, hogy megvan a lehetősége, hogy a védő soha többé nem léphet pályára.

„Az ilyen típusú sérüléseknél az az első, hogy a beteg egyáltalán tudjon járni, és ezzel ne legyen gondja. Több műtétre is szükség lesz, és ez nem fog megoldódni 9-12 hónapon belül.” – tette hozzá.

Az eset kapcsán megkérdezték Dr Juan José Lopez Martínezt, aki Carlos Alcaraz személyi orvosa. A sérülés súlyosságát ő is megerősítette, és ahogyan fogalmazott:

"Ez egy nagyon súlyos sérülés, és komolyan fennáll a veszélye annak, hogy nem tud újra focizni. Ebben az esetben a porc is hajlamos a károsodásra, ami azért nagy baj, mert ez nem egy regenerálódó része a testnek.”

Fotó: Twitter / Mouctar Diakhaby

Videók