Laporta szerint De Jong jól érzi magát a Barcánál!

A Barcelona elnöke, Joan Laporta újra megerősítette azt a hírt, miszerint Frenkie de Jong jól érzi magát Katalónia gránátvörös-kék felében, és a távozás „az utolsó dolog amit akar”.


Habár a holland játékos kapcsán több Premier League-csapat érdeklődését lehet hallani a zuhanyhíradóban, a Camp Nou-fönök szerint nem tervezi távozását.

"A Barcelona elhagyása az egyik utolsó dolog, amit akar. Többször is elmondta nekem, személyesen, hogy örömmel van Barcelonában!” – árulta el a Mundo Deportivo munkatársának Laporta elnök úr - "Ha kell, van pénzügyi mozgásterünk, nagyon elégedettek vagyunk vele. Őszintén, egyáltalán nem aggaszt senkinek a távozási szándéka, mi azon az állásponton vagyunk és voltunk mindig is, hogy aki menni akar, azt felesleges leláncolni. Legjobb tudomásom szerint most senki nem vágyódik el Katalóniából, és mi sem akarunk megválni senkitől. Leginkább azért, mert úgy gondoljuk, hogy ez a keret, ha együtt marad, nagy dolgokra hivatott – a futballtörténelemben soha senki nem épített világverő alakulatot egy-két év alatt.”

Ez utóbbi gondolatmenetét aztán tovább fűzte a Barca elnöke:

"Az összes, igazán sikeres Barcelona sem pillanatok alatt épült, minden igazán jó és sikeres éránkat megelőzte egy építkezési-fejlődési fázis. A jelenlegi keretünk felettébb fiatal, és számukra minden mérkőzés egy hatalmas tanulási folyamat. Tele vagyunk olyan labdarúgókkal, akiknek a karrierje még egy évtizednél is tovább tarthat, nekünk az a feladatunk, hogy együtt tartsuk őket a lehető leghosszabb ideig, és a szükséges helyeken még tovább erősítsük a keretünket!”

Ennek egyik jeleként éppen tegnap írtunk arról, hogy a még mindig tinédzser Cubarsíval már folynak a tárgyalások egy esetleges szerződéshosszabbításról, ahogy a jelek szerint Frenkie de Jonggal is hosszú távon számol a vezetőség.


 

(Fotó:David Ramos/Getty Images)

Videók