"Laporta jött, és a helyemre ültette egy ismerősét"

Patrick Kluivert nem számított rá, hogy kiadják az útját a klubnál.


A Barcelona akadémiájának korábbi igazgatója, Patrick Kluivert az El Larguero című műsorában hosszasan beszélt a Barcelona jelenlegi helyzetéről, és azt is elárulta, miért kellett távoznia a klubtól.

- Tavalyig a Barcában volt.
- A fiam az A kadettben játszik, és tisztában vagyok vele, mi történik a klubban. Nagyon boldog a klubban. Nem az én hibám, hogy kiszálltam. Jött az új elnök, Laporta. Egy ismerősét akarta a helyemre tenni. Nem kaptam magyarázatot, de számomra ez egy kicsit furcsa volt, de tiszteletben kell tartani a döntését.

- Hogyan látja a Barcát?
- Nehéz ponton van, de ha azokkal írnak alá, akikkel szeretnének, akkor versenyképesek lesz, mint minden évben.

- Mi a helyzet Lewandowskival?

- Lewy nagyszerű játékos, lenyűgöző tulajdonságokkal, de 34 éves, ezt figyelembe kell venni, de a minősége miatt nagyszerű játékos. Ha egy játékos egy ilyen csapatban akar játszani, előbb-utóbb ráveszik, hogy szerződjön, de ez nem lesz könnyű.

- Kell a Barcának egy sztár?
- Egy ilyen minőségű sztárt bármelyik csapatban szívesen fogadnak, de van Memphis, Aubameyang... brutális verseny van ezen a poszton.

- Ki a vezető? Xavi?
- Természetesen ő az egyik vezető, mert Xavi az edző, de ott van Busi (Sergio Busquets), a kapitány és Piqué is vezető.

- A Barcának nagy jövője van Gavival, Ansu Fatival, Pedrivel...

- Fantasztikusak, nagyon jól ismerem őket, a klubban nőttek fel és ismerik az értékeket. Ansu sajnálja az idei sérüléseket, de fontos gólokat szerez a klubban, de ha 100%-os lesz, akkor élvezni fogjuk a Barcában. Pedri nem a klubnál nőtt fel, de ő egy másik szintű játékos.

- De Jong marad?

- Remélem, hogy megtartják, de ha eladják, akkor egyértelmű, hogy sok pénzt kapna a klub, de ez egy hosszú szezon, és Frenkie nem akármilyen játékos. Nem adnám el.

- Miért nem jön össze?
- Ott van Busquets, aki lenyűgöző évet zárt, nehéz túlszárnyalni, de Frenkie többféle poszton játszhat. Számomra a legjobb a hatos, de van Busi.

- Dembélé?
- Nagyszerű játékos, de ha tényleg maradni akar, először ezt a problémát kell megoldanunk. Ha maradni akar, tennie kell valamit játékosként, mert a klub nehéz helyzetben van.

- Xavi az ideális a Barcának?

- Xavi, igen, ő az ideális, de hagynunk kell neki egy kis időt. Ha hozzátesszük, hogy hogyan került egy nehéz helyzetbe, azt kell mondanunk nagyon jól ment.

- Igazságosak voltak Koemannal szemben?
- Nem tudom, hogy tisztességesek voltak-e, de ezek megtörtént helyzetek, de nem tudok mindent, ami történt, nem tudok hozzászólni. Nem beszéltem Koemannel, amikor elment.

- Piqué?
- Személyesen nehéz időszakokat él át, vezető és fontos része a csapatnak. Küzdeni fog azért, hogy megmutassa, fontos darab, és meglátjuk, mit mutat.

- Mbappé?
- Jelenleg az egyik legjobb, de nem lep meg, hogy a PSG-nél maradt, mert ez egy erős klub, és támogatták őt.

- Neymar távozik?
- Meglepődnék. Van valami a szerződésében, ami miatt nem olyan egyszerű."

- Mit szól a Madrid 14. Bajnokok Ligája trófeájához?
- Hihetetlen volt, de nem a szerencsén múlt, harcoltak.

Borítókép: Xavi Urgeles/DeFodi Images a Getty Images

Videók