Laporta elárulta, hogy Ansunak vannak ajánlatai

A Barcelona egyik legnagyobb tehetségének a karrierje mélyponton van.


Joan Laporta sajtótájékoztatóján utalt Ansu Fati helyzetére. Az elnök optimista volt Ansu jövőjét illetően, és biztosította, hogy a sporttervezésben kulcsszerepet kell játszania.

Az elnök elismerte, hogy Mendes a napokban Barcelonában járt, de a játékos céljai nem változtak. "Ansu ügynöke a napokban Barcelonában járt, de Ansu a Barca játékosa, és nagy reményeket fűzünk hozzá. Nincs hírünk arról, hogy lépni akarna.”

Laporta ragaszkodott ahhoz, hogy a klubnak nem áll szándékában eladni a játékost, de elismerte, hogy vannak ajánlatai.

„Jelenleg nem fontolgatjuk az eladást. Nem tudom megjósolni a jövőt, de számunkra ő egy olyan játékos, akiben nagy reményeket látunk. Ez az edzőtől függ, attól, hogy játékra kényszeríti-e őt, és hasznosnak tartják-e. Xavi lehetőséget ad neki, meg tud felelni az elvárásoknak. Beilleszkedett, kedveljük őt. Egyetlen játékosról sem tudom megmondani, hogy folytatja-e vagy sem nálunk. Szeretném, ha azok, akiknek szerződésük van, maradnának. Ők áhított és keresett játékosok, mindig lesznek pletykák. Az ügynökétől (Ansu) hallottuk, hogy vannak érdeklődő klubok. Nincs tudomásunk arról, hogy Ansu távozni akarna, és eltökélt szándéka, hogy itt sikeres legyen.”

Laporta szavai cáfolják azokat a híreket, amelyek szerint Ansu egyre inkább fontolgatja a klubtól való távozást. Maga a játékos is csalódott volt a játékidő mennyiségével, amit az elmúlt hetekben a csapatban kapott. Az egyik elmélet az Ansu esetleges eladásáról az, hogy a számok kiegyensúlyozása érdekében szükség van egy nagyobb eladásra. Laporta is megszólalt ebben a kérdésben.

„Nem lenne szükség arra, hogy nyáron nagy átigazolást hajtsunk végre. Nem feltétlenül szükséges, de sok lehetőség van a piacon. Ez az egyes játékosok akaratától függ. De nem vagyunk kötelesek, mert úgy gondoljuk, hogy vannak más megoldásaink. Az már más kérdés, hogy akarjuk-e.”

Borítókép: Alex Caparros/Getty Images

Videók