Laporta bízik Xavi klubszeretetében, ha mégis kirúgná őt

Januárban, mikor megállapodtak a távozásáról, Xavi lemondott a következő évi fizetéséről, de kérdés, megint így tenne-e.


A következő héten minden bizonnyal eldőlhet Xavi sorsa a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelona élén. A legutóbbi hírek szerint nem felhőtlen a viszony közte és a klub elnöke, Joan Laprota között, ugyanis a spanyol vezetőedző túl őszintén beszélt egy sajtótájékoztatón a katalán klub helyzetéről. Pedig egy hónappal ezelőtt még ő és a sportigazgató, Deco meggyőzték Xavit, hogy mégis töltse ki szerződését és maradjon a következő szezonra is a kispadon.

Nos, a helyzet azóta más fordulatot vett és katalán források már arról számoltak be, hogy az elnök abban bízik, ha kirúgja a 44 éves szakvezetőt, akkor a klubszeretete és hűsége miatt lemond az utolsó évi fizetéséről, ami 8 millió eurót jelent, hiszen a Barca pocsék anyagi helyzetben van jelenleg. Laporta 15 millió euróval lenne adósa Xavinak, ha az idény végén kirúgná őt, ebből a fele az idei fizetését teszi ki. Januárban egyébként a belement ebbe, akkor lemondott a jövő évi fizetéséről, hogy segítse szeretett klubját, de ki tudja, jelen körülmények közepette meggondolná-e magát. A Barcelona egyébként közel másfél millió eurót kénytelen volt átutalni a Bayern Münchennek, mivel Robert Lewandowski minden sorozatot figyelembe véve megint eljutott legalább 25 gólig.

(Borítókép: Facebook / FC Barcelona)

Videók