Kroos nekimegy Hazardnak: a szánalomnak nincs helye a futballban

Kemény szavak.


Toni Kroos az Eleven Belgiumnak adott interjújában hajlandó volt beszélni Eden Hazardról. A német nem fogja sajnálni csapattársát, sőt, úgy véli, részben ő a felelős a helyzetéért.

Hazard az utóbbi időben rendre csak a kispadon kap szerepet a Real Madridnál. Carlo Ancelotti már nem számít rá, és ez valószínűleg nem is nagyon fog változni a szezon végéig. Hazardnak 2024 júniusáig van szerződése a Real Madriddal, és a jelek szerint az a szándéka, hogy kitölti a kontraktusát. A belga néhány napja egy interjúban elismerte, hogy a kevés játékidő ellenére is maradni akar Madridban.

Egyesek szerint Hazard az edzője döntéseinek áldozata, és nem érdemel ilyen bánásmódot. Másoknak azonban, mint például Toni Kroosnak, a Chelsea korábbi embere nem sajnálatra méltó. A német az Eleven Belgiumnak adott nyilatkozatában elmondta a helyzetről alkotott véleményét, egyértelmű üzenettel.

„A szánalomnak nincs helye a futballban. Nem hiszem, hogy Edennek rossz élete van. Lehet sajnálni olyan embereket, akiknek sokkal rosszabb az életük, mint Edennek. Ez nem a pénzről szól. Nem sajnálok senkit a futballban. Nagyon jól ismerem Edent, gyakran vagyunk együtt. Természetesen nehéz helyzetben van, már régóta, de végső soron mindenki részben felelős a helyzetéért.”

Ugyanebben a beszámolóban Carlo Ancelotti edző is reagált a belga újságíróknak.

„Ez egy nagyon bonyolult helyzet, mert Hazard megérdemli, hogy játsszon a kvalitásai miatt, de ez egy nagyszerű csapat, és verseny van. Nem azért vagyok itt, hogy perceket adjak a játékosoknak, hanem azért, hogy segítsek a Real Madridnak meccseket nyerni. Nem a koruk vagy aszerint állítom fel a játékosokat, hogy mit nyernek.”

Borítókép: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Videók