Kroos: Modric és én máshogy gondolkodunk

A Real Madrid német legendája utolsó klubmérkőzése előtt a Cadena SER-nek adott interjút.


Toni Kroos elmondása szerint a Blancók jó szereplése is közrejátszott abban, hogy a szezon végén visszavonul. A középpályásnak jó esélye van arra, hogy a bajnoki cím mellett a Bajnokok Ligáját is megnyerje utolsó szezonjában, ami hozzájárult visszavonulásának elhatározásához.

Abban viszont, hogy a német válogatott hazájában rendezi az Eb-t semmi köze nem volt a visszatérésének, hiszen a szövetségi kapitány külön kérésére vállalta el újra a szereplést.

„Julian Nagelsmann felhívott, hogy szeretnék-e az Európa-bajnokságon játszani, amit rövid gondolkodás után elfogadtam. Láttam a válogatotton, hogy a vb óta küszködnek és úgy éreztem, tudok nekik segíteni. Fizikailag jó formában vagyok, ami a legfontosabb. Elvégre mégis egy hosszú szezont követő tornáról beszélünk. A Nationalelf többre hivatott, mint amit mostanában elért.” – mondta.

Luka Modric a négy évvel fiatalabb Kroos-szal ellentétben addig szeretne aktívan futballozni, amíg úgy érzi, bírja és hozzátesz klubja játékához.

„Különbözik az álláspontunk Lukával erről. Ő élvezi a futballt, én pedig mindig egy nagy pillanattal akartam abbahagyni, amikor még a testem is jó állapotban van.” – folytatta.

„Testi problémák nélkül szeretnék visszavonulni és boldog vagyok, hogy 34 éves koromig ilyen szinten bírtam. Mindig a pályán szerettem volna abbahagyni, jól érzem magam és úgy gondolom, most jött el a legmegfelelőbb pillanat rá.” – tette hozzá a legenda.

Toni Kroos hiányozni fog a Madridnak is, Carlo Ancelotti szerint nehéz lesz még egy olyan labdarúgót találni, mint a német, aki viszont hozzátette, a Real egy dolgot mindig is tudott, nyerni. A következő szezontól viszont Kroos nélkül kell megtanulnia ezt.

(Borítókép: X)
 

 

Videók