Kroos: a Real Madrid egyedülálló klub

Valószínű az ilyen mondatoknak nem örülnek Németországban.


Toni Kroos a modern kori történelem egyik legjobb középpályásává nőtte ki magát, nemcsak a Real Madridnál, hanem a világ labdarúgásában is.

A korábbi német válogatott játékos rengeteg mindent elért, ennek nagy részét pedig a spanyol fővárosban, ahol három La Liga- és négy Bajnokok Ligája-győzelmet szerzett.

Kroos érkezését a Bayern Münchentől 2014-ben nagy izgalmakkal fogadták, és minden bizonnyal méltó volt az ígéretekhez. Az MD-nek a német bajnoktól a Real Madridba való átigazolását idézte fel.

„Amikor 2014-ben ide érkeztem, az első kép, amit a klubról láttam, a stadionban való bemutatkozásom volt, ami már nagyon különbözik a többi klubtól. Mindig emlékezni fogok a Santiago Bernabeuban tartott bemutatómra. Rengeteg ember volt ott, és azt gondoltam: "Ma meccs van vagy nem?" De nem, csak a bemutatóm volt, 10 ezer emberrel vagy valami ilyesmi. Elképesztő érzés belegondolni is. Mondok neked valamit: sok mindent láttam már a futball világában, és játszottam már nagyon nagy klubnál, például a Bayern Münchennél, de a Real Madrid egyedülálló.”

Kroos szerződése a Real Madridnál a nyáron lejár, és folyamatosan folynak a találgatások a jövőjével kapcsolatban. Várhatóan azonban a következő hetekben új szerződést ír alá a klubnál.

Borítókép: Victor Carretero/Real Madrid via Getty Images

Videók