Komolyan kritizálta a legendás brazil a Barca sztárját

Nem jobb szerinte egy cserénél.


A legendás brazil labdarúgó Tostao a Cadena SER-nek beszélt Philippe Coutinhoról, a Barcelona formánkívüli karmesteréről. Tostao kulcsjátkosa volt a 70-es évek brazil válogatottjának, és a Fifa a 20 század 20 legjobb játékosa között tartja számon.
 
„Coutinho azért nem játszik jó, mert Dembelével versenyzik. Kevés az önbizalma, mert ő volt Brazília és a Liverpool sztárja, de a Barcában nem az, még csak nem is kulcsjátékos, és ez nem motiválja. El kell fogadnia, hogy olyanokkal játszik, akik jobbak nála” – mondta a legenda.
 
Tostao üzent is a Barca játékosának, hogy próbálkozzon. 
 
„Coutinhonak fejlődnie kell,de a Barcának is el kell fogadnia, hogy ő nem Neymar. Coutinho jó játékos, de nem egy szupersztár, mint Neymar, Mbappé vagy Hazard, az nem ő. Nagyszerű játékos, de a túl nagyok az elvárások, amiket nem tud teljesíteni, és ez negatívan hat rá.”
 
Arról is kérdezték, el kellene-e igazolnia: 
 
“Igen, biztos vagyok benne, hogy Coutinho sztár lenne egy kicsivel gyengébb csapatban. Annak ellenére, hogy fontos a Barcának, mert annak a csapatnak szüksége van minőségi cserékre is.”
Végül kitért arra is, Messi vagy Pelé–e a jobb játékos, természetesen honfitársa mellett tette le a voksát.
 
“Messi a második legjobb a történelemben, Pelé mögött. Nagyszerű játékos, előkészít, gólt szerez, nagyon megbízható és már 10 éve ezen a szinten teljesít, de amellett, hogy zseni volt, Pelé jobb volt fizikálisan.”
 
Fotó forrása: Peter Robinson/EMPICS via Getty Images

 

Videók