Kimagaslóan teljesít a Barca Valverde alatt

A legnagyobbak sem voltak közel ehhez.


Mióta Ernesto Valverde átvette a Barcelonát, a csapat majdhogynem soha nem veszítette el veeztő pozícióját a LaLigában. A statisztikái elképesztőek és már most csatlakozhatott mindenidők hat legjobbja közé, akik a legtöbb hetet töltötték bajnoki elsőként a Camp Nouban.
 
Valverde ezzel csatlakozott a holland trióhoz, Rinus Michelshez, Johan Cruyffhoz és Frank Rijkaardhoz, az angol Terry Venableshöz és a katalán Pep Guardiolához.
 
Valójában az előbb említett edzők azonban sosem produkáltak olyan számítani csodát, mint Valverde. A csapat meccseinek 90.7 százalékában a tabella elején tartózkodott a korábbi Bilbao tréner alatt. Ehhez legközelebb Pep Guardiola járt, aki a mérkőzések 57.2 százalékában volt első.
 
Miután megverte a csapat a Rayot, Valverde 59. meccse ment le úgy, hogy elsők voltak a bajnokságban. Ezzel ő az ötödik legjobb Cruyffot megelőzve. A holland mindössze meccseinek 19.6 százalékát töltötte ennyire előkelő helyen 8 szezonja alatt. Az alacsony százalék ellenére így is négy bajnoki címet nyert.
 
Fotó forrása: Jeroen Meuwsen/Soccrates/Getty Images
 

 

Videók