Kiderült: Őt akarják Xavi helyére a Barcelona játékosai

Ismerős arcra szavaz a katalánok öltözője.


 A hétvégi, Villarreal elleni vesztes bajnoki meccset követően a Barcelona menedzsere, Xavi Hernandez bejelentette, hogy a szezon végén távozik a Barcelonától.

Jürgen Klopp után így Xavi lett a második edző, aki bejelentette, hogy leköszön egy sztárcsapat éléről.

Habár az utolsó percekig úgy tűnt, hogy a Barcelona játékosai teljes mellszélességgel kiállnak Xavi mellett, ahogy bejelentette a távozását, a SPORT bennfentes információi szerint rögtön tudták, kit hívnának a helyére.

A katalán lap úgy tudja, a játékosok, élükön Ter Stegennel és Sergi Robertóval úgy vélik, Luis Enrique lenne a megfelelő választás Xavi helyére.

A két kapitány már Luis Enrique első barcelonai időszaka alatt is kulcsszereplő volt, így érthető, hogy ők a korábbi sikerek emlékének hatására örömmel visszafogadnák a trénert.

Támogatná továbbá Lucho kinevezését Pedri, Ferran Torres és Gavi is, akik egytől egyig fontos szerepet kaptak a válogatottban a keze alatt, így jól ismerik a taktikai elképzeléseit.

A probléma az, hogy a spanyol edzőnek 2025-ig szerződése van a PSG-vel, amiből kivásárolni gyakorlatilag lehetetlenség. A tréner persze mindig nyitva hagyta a lehetőséget egy esetleges visszatérésre, de ez a nyáron kifejezetten komplikált lenne.

Fotó: Florencia Tan Jun/Getty Images

 

Videók