„Képesnek kell lennünk változtatni”

Xavi azt szeretné, hogy a játékosai a BL-kiesés miatti haragjukat használják motivációként az El Clasicón


 Vasárnap este kilenckor Real Madrid-Barcelona mérkőzést rendeznek. Az El Clasicónak ellentétes előjelekkel vág neki a két gárda, hiszen míg a a Real biztosan vezeti a tabellát és négy közé jutott a Bajnokok Ligájában a héten, addig a Barcelonának a győzelem csak matematikai esély adna az aranyérem eléréséhez, miközben a gránát-vörös kékek már a nemzetközi kupaküzdelmekből is kiszálltak a héten. Az idei három Barca-Realból kettőt nyert a Real, ha sikerülne a háromból-három, akkor gyakorlatilag már bajnok lenne a madridi gárda vasárnap este.

Xavi keddhez képest egészen más mérkőzésre számít és a szezonbeli tendencián is javítana.
„Meg kell tanulnunk megfordítani a dagályt. A magunk javára kell fordítanunk a tegnapi dühöt, csalódottságot és tehetetlenséget. A Bajnokok Ligája hete után egy lelkileg megerősödött Real Madrid ellen játszunk majd, ezt is tudjuk.”

A Barcelona trénere elemezte a szerda City-Real találkozót is.
Én nem hiszen a szerencsében, hanem a munkában hiszek, a védekező munkában. Ez történt szerdán Manchesterben. Az az igazság, hogy a Real Madrid nagyon jól védekezett, és ez törvényszerű is volt. Az első félidő után higgadtan játszottak. Mindenki dolgozott. Igen, a City kihagyott helyzeteket, de ez a futball. A Madrid az elmúlt években többször is kiejtette a Cityt, mi pedig Spanyolországban versenyzünk velük” – tette hozzá a Barca főnöke.

Kitért a Ronald Araujo és Ilkay Gundogan közötti házon belüli viszályra is. Mint elmondta erről neki nincs több mondanivalója, hiszen mindent tisztáztak a játékosok egymással.

„Amikor nincs rossz szándék, nincs probléma."

Vagyis egy egységes csapat fog kifutni vasárnap este a Bernabeu gyepére.

(Fotó: www.football-espana)

Videók