Joan Laporta "felrobbantotta" a Barcelona öltözőjét is

Az elnök az utóbbi hetek viszonylagos nyugalmát dobta ki az ablakon. - TOP5: Ez volt az ötödik legolvasottabb cikk a héten a Sport365-ön


Kis túlzással Joan Laporta beköltözött a Barcelona öltözőjébe, amikor a hírek szerint már kiadta utasításba a sportigazgató Deconak, hogy kezdje el keresni Xavi Hernandez lehetséges utódját.

Laporta állítólag a héten találkozik majd újra Xavival, de ez megbeszélés inkább csak arra szolgál, hogy hivatalosan is ajtót mutasson a vezetőedzőnek.

Ez a lépés viszont teljes nyugtalanságot szült az öltözőben is. Mert számos játékos, aki azt hitte, hogy idén vagy akár jövő nyáron is a klubnál lesz, már nem biztos a helyzetében. Mások pedig, akik azt gondolták, hogy esetleg távoznak, kíváncsian várják, hogy ez így marad-e?

A sportigazgató Deco közben folyamatosan keresi meg a játékosok ügynökeit, hogy megnyugtassa őket. De érthető módon sokan szeretnék inkább a vezetőedző áldását elnyerni, ami jelenleg lehetetlen, hisz Xavi helyzete bizonytalan.

A legnagyobb baj mindezzel, hogy hiába kezd a klub anyagilag rendbe jönni, a Barcelonánál uralkodó vezetési stílus és kiszámíthatatlanság nem kedvez a hosszú távú építkezésnek.

Úgy tűnik tehát, hogy öt hónapnyi bizonytalanság után itt van az újabb. Így sok játékos azt látja, hogy nem tudhatja, hogy a mai ígéretek holnap is érvényesek lesznek-e. Új igazolásokat pedig teljesen lehetetlen elkezdeni addig, amíg nem biztos a vezetőedző személye. Az utóbbi években többször esett a Barcelona abba a hibába, hogy az aktuális edző a múlt szerződtetéseit próbálta kiegyensúlyozni.

Egy biztos, hogyha van edzőkérdés, arra a Barcelona vezetőségének nagyon gyorsan pontot kell tennie, mert különben a nyári erősítési tervek a kútba esnek.

(Fotó: futball-espana)

 

Videók