Indiai milliárdos lett a Santander új tulajdonosa

Ahsan Ali Syed milliárdos indiai üzletember lett a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Racing Santander új tulajdonosa.


Az észak-spanyolországi Kantábria tartomány kormánya - amely korábban több millió eurós kölcsönben részesítette a klubot - szerdán jelentette be, hogy csak az indiai tőke segítségével biztosítható az egyesület jövője, ezért zöld utat ad a külföldi vásárlónak. Az üzletet végül péntek este kötötték meg, így a Racing lett a második spanyol klub, amely külföldi befektető tulajdonába került, 2010 júniusában ugyanis a katari Abdullah Bin Nasszer Al Tani sejk vásárolta meg a szintén élvonalbeli Málagát.
   

A több mint 133 saját vállalattal rendelkező, 36 éves Ali Syed - aki állítólag 50 millió eurót szán majd új játékosok vásárlására - az angol futballba is szívesen invesztált volna, de a klub tartozásai miatt végül elállt a Blackburn Rovers megvételétől. Saját bevallása szerint azért döntött a Santander mellett, mert jó esélyt lát a gárda fejlődésére, amely ráadásul a világbajnoki trófeát birtokló ország bajnokságában szerepel.

MTI

Videók