Hoppá! A Barcelona mégsem regisztrálhatja Gavit a felnőtt keretbe

A La Liga ismételten „beintett” a katalánoknak.


 Hiába Piqué visszavonulása és Memphis Depay eladása, a Barcelonának így sincs elegendő fizetési mozgástere ahhoz, hogy beregisztrálja Gavit, áll a La Liga közleményében a Marca szerint.

A spanyol lap szerint a probléma azzal van, hogy nem csupán a pénzügyi fair-playnek kell megfelelniük, hanem több más követelménynek, ami ezzel kapcsolatos.

A cikk szerint a 101. és a 93.6-os paragrafusoknak nem felel meg a klub. Ezek alapján a szerződéshosszabbításoknál figyelembe kell venni a jövőévi költségkeretet is, illetve mivel a Barca különböző karokat aktivált a gazdasági stabilitása érdekében, a La Liga jogosan kérheti tőlük az elkövetkező két év költségvetési tervét is.

Ennek fényében tehát úgy fest, a fiatal spanyol továbbra sem veheti át a 6-os mezt, a jövőben is a 30-as dresszben lép majd pályára.

Nem Gavi ügye az egyetlen, ami az FFP miatt függőben van. Araujo már aláírta szerződéshosszabbítását, de ezt még nem tudják felvezetni a La Ligához, illetve Inaki Pena és Baldé regisztrációját sem vihetik véghez.

Ezzel tulajdonképpen eldőlt, hogy a Barcelona nem reménykedhet új igazolásokban a télen, Xavinak a jelenlegi kerettel kell befejeznie az idényt, hacsak Laporta nem ránt elő valamit a cilinderéből.

Fotó: Eric Alonso/Getty Images

Videók