Hihetetlen sztori: évekig egy kétcentis üvegszilánkkal a talpában játszott a Bilbao vasembere

Ernesto Valverde meglepő részletet árult el Inaki Williams-ről.


Nehezen tudta abbahagyni a nevetést az Athletic Bilbao vezetőedzője, amikor arról kérdezték, miért hagyja ki a Rayo Vallecano elleni szezonzárót játékosa.

Ahogy a pénteki sajtótájékoztatón kiderült, Inaki Williams csaknem két éve egy üvegdarabbal a lábában játszott.

A ghánai támadó egyébként a La Liga-rekordtartója, ami az egyhuzamban lejátszott mérkőzéseket illeti, 251 alkalommal lépett pályára úgy, hogy nem hagyott ki meccset közben. Idén megszakadt a sorozat, de így is a legtöbb találkozón csapata rendelkezésére tudott állni.

Valverde elmondása szerint a csatár még két éve rálépett egy törött üvegdarabra, ami belefúródott a talpába. A sérüléséből felépült, de az utóbbi hónapokban lábfájdalomra panaszkodott.

„Megröntgenezték a mérkőzés után, és találtak egy üvegdarabot a lábában. Akkor maradhatott bent, amikor először összeöltötték.” – mondta az edző.

„Hozzáteszem, nem is kis darabról beszélünk, hanem legalább kétcentis szilánkról. Egy csont vagy egy ín mellett volt, el kellett távolítani.” – folytatta.

„Az igazság az, hogy a doktor és én is jót nevettünk az egészen, olyannyira hihetetlen a sztori.”

Williams elkötelezettsége a csapat iránt vitathatatlan, januárban például tizenhat órát utazott, csak azért, hogy visszaérjen a Bilbao Barcelona elleni Copa del Rey-negyeddöntőjére.

(Borítókép: X)

Videók