Hazard: megbeszéltem a családommal, ha ismét megsérülök…

Szeretne ismét jó meccseket játszani a Real Madridban és a válogatottban is. - TOP5: Ezt is sokan olvasták a sport365-ön.


A jelenleg belga válogatottal készülő Eden Hazard egy sajtótájékoztatón válaszolt az újságírók kérdéseire.

Azt mondtad a Real-szurkolóknak, hogy mindent beleadsz a következő szezonban...
„Ebben nem volt semmi megtervezett. Már nem is tudom ki adta nekem a mikrofont, talán Karim. Spontán kifejtettem, amit gondolok. Rövidre vettem, de mindenki megkapta az üzenetet.”

A 2022–23-as szezonja a nemzeti csapattal és a 2022-es Nemzetek Ligájával kezdődik?
„Valójában három-négy hete kezdődött. A műtét utáni napon és amikor folytattam az edzést. Tudtam, hogy bonyolult lesz újra játszani az utolsó meccseken. De fejben készen akartam állni a következő szezonra. Nem tudom, hogy a következő négy meccsen pályára lépek-e a válogatottban.”

Az egész pályafutásod sikeres volt, és a társaid rendre dicsértek. Hogyan éli meg a kudarcot a Real Madridnál?
„Ez komplikált. Amikor megérkeztem, már egy jó karriert mondhattam magamnak. Remek formában voltam a világ legjobb klubjában. És három éve nem megy a játék. Kicsit szomorú vagyok, csalódott. Nagyon sok rossz dolog ért. Még két év van a szerződésemből, úgy tűnik tehát minden feltétel adott ahhoz, hogy újra megtalálhassam a legjobb formámat. Már nincs gond a bokámmal. Egy jó fizikális és mentális felkészülésre van szükségem, és arra, hogy a következő szezonban megmutathassam, még nem szabad engem leírni.”

Miért ragaszkodik minden nyáron ahhoz, hogy marad a Real Madridnál?
„Soha nem akartam elmenni. Tudom, hogy hozzá tudok járulni a csapat sikereihez, ha visszanyerem a formám. Nem voltam a legjobb passzban ahhoz, hogy teljesen megmutathassam a képességeim a pályán. A klub tudja. Két éve mondom nekik, hogy zavaró fájdalom van a bokámban. Csak abban kell bíznunk, hogy kapok játéklehetőséget, és az a játékos leszek, aki voltam.”

A belga válogatottal vívott vb-mérkőzések motiválják?
„Akárcsak a klubomnál, itt sem láttak három éve tőlem jó meccset. Kivéve Portugália ellen az Eb-n. Fájó volt számomra, sok reményt fűztünk a győzelemhez, megviselt engem. Mindent megtettem, mindent félretettem, hogy készen álljak és nem ment.”

„Meggyőződésem, hogy még szép évek állnak előttem. Már csak vissza kell szereznem az önbizalmamat a pályán. Edzések és meccsek kellenek, hogy készen álljak egy teljes szezonra. Meglátjuk, hogy reagál a szervezetem. Megbeszéltem a családommal, ha a következő négy hónapban újabb sérüléseim lesznek, a vb-után lemondom a válogatottságot.”

Borítókép és fotók: Vincent Kalut / Photo News via Getty Images

Videók