Három történelmi rekord, amiket megdönthet a Barcelona idén

Domináns bajnoki idényük több szempontból is egyedülálló lehet.


 Egyértelmű, hogy a Barcelona bajnoki címéhez a visszaszámlálás elindult. A Real Madridnak egyre kevesebb esélye van arra, hogy beérje Xaviékat, a folytonos botladozásuk pedig szépen lassan belelöki a katalánok kezébe a trófeát.

Az idei La Liga szezon több szempontból is rendkívüli lehet a Barcelona számára, ugyanis három rekordot is megdönthetnek a még futó szezonban.

Marc-André Ter Stegennek három további gólnélküli mérkőzésre van szüksége ahhoz, hogy megdöntse Francisco Liano 1993/94-es szezon óta álló rekordját.

Akkor a Deportivo kapusa 26 meccsen nem talált legyőzőre, Ter Stegennek pedig 24 ilyen meccs van a zsebében. A maradék 3 ilyen találkozót az alábbi csapatok ellen kéne kibekkelnie: Osasuna, Espanyol, Real Sociedad, Real Valladolid, Mallorca, Celta Vigo.

Ezzel valamelyest összefüggésben van a következő rekord is: Petr Cech a 2004/05-ös szezonban mindösszesen 15 gólt kapott a szezonban.

Ter Stegennek hat meccse van hátra, eddig pedig 11 gólt kapott. Ezzel kifejezetten jó helyzetben van ahhoz, hogy átadja a múltnak a cseh portás megdönthetetlennek hitt eredményét.

A katalánoknak még a La Liga legfiatalabb gólszerzőjének rekordjának megdöntésére is reális esélye van, mégpedig Lamine Yamal révén.

Az eddigi csúcstartó Fabrice Olinga, aki 16 évesen és 98 naposan talált be. Yamal csak júliusban tölti a 16. életévét, így amennyiben a hátralévő meccsek valamelyikén betalál a Betis ellen debütált tehetség, ez a rekord is megdöntésre kerül.

Fotó: Angel Martinez/Getty Images

 

Videók