Három sztárját adná a Real Madrid Kane-ért cserébe

Florentino Perez mindenáron meg akarja szerezni az angol csatárt.


Harry Kane elképesztő időszakot tudhat maga mögött. Szinte a hátán cipeli a Tottenhamet és az angol válogatottat. Számolatlanul termeli a gólokat. Teljesítménye Florentino Perezt, a Real Madrid elnökét is lenyűgözte, aki egy egészen különleges, már-már meghökkentő tranzakción töri a fejét.

 

A Spurs támadójának nagy bánata, hogy rendkívüli eredményessége mellett képtelen trófeákat gyűjteni a londoniakkal. A White Hart Lane-en ez a jövőben is nehézkesnek tűnik, ezért kézenfekvő megoldásnak tűnik számára váltás egy olyan csapatba, ahol ezt az igényét kielégítheti.

 

Országon belül ebben nem nagyon reménykedhet, mert a Tottenham mereven elzárkózik egy ilyen lehetőségtől. A Real Madrid ezt szeretné kihasználni, ezért Perez a nyári átigazolási időszakban olyan ajánlattal akar előállni, amelyre kevés csapat mondhatna nemet. Felmerült már annak lehetősége, hogy az angolért 200 millió euró körüli összeget adna a madridi klub, de ha lehetséges, még ennél is merészebb lépésre készül a királyi gárda vezetősége.

 

Az mindenesetre biztos, hogy az említett összeg alatt el sem engednék a támadót. Daniel Levyvel, a Spurs főnökével köztudottan nehéz üzletelni, de a spanyolok első emberének meggyőződése, hogy megpuhítható egy visszautasíthatatlannak tűnő ajánlattal, amelynek része három olyan játékos, akikre egyenként is örömmel bólintanának a legnagyobb klubok is.

 

Egyikük a tékozló fiú, Gareth Bale, aki korábban hat évet töltött el az észak-londoni egyesületnél, közvetlenül Spanyolországba szerződése előtt. 2007-ben 100 millió euróért váltott klubot a walesi, többért, mint amennyiért mondjuk Cristiano Ronaldót vásárolta a BL-győztes. Főként sérülései miatt az elvártnál kevesebbet játszik a Realban, pedig előtte a Spurs egyértelmű vezére volt. A Realnál erre nem volt esélye Cristiano Ronaldo árnyékában, de visszatéréssel újra betölthetné ezt a szerepet, persze, ha kondíciója engedi ezt.

 

Perez, már évek óta elégedetlen Bale sérülései miatt, úgy gondolja, hogy „nem dolgozott meg" az áráért, ezért könnyedén túladna rajta. Kényszerűségből nyomott áron vagy egy játékoscsere keretein belül.

 

A másik két felmerülő név ugyancsak erős, de a sérülések ezekben az esetekben is beárnyékolják a teljes képet. Időközben az is bebizonyosodott, hogy nem pótolhatatlanok, hiszen a spanyol bajnok mestere, Zinedine Zidane olyan fiatalokat tudott beépíteni a csapatba, mint Isco és Marco Asénsio, vagy hamarosan stabil helyet harcolhat ki magának a kezdőben a 21 éves Dani Ceballos is. Van honnan merítenie a francia vezetőedzőnek.

 

Az egyik a francia Karim Benzema, aki ráadásul hasonló pozícióban játszik, mint Kane. Amellett, hogy a gall lassan többet időt tölt az orvosokkal, mint csapattársaival, az is a csatár elmozdítása mellett szól, hogy a klub szurkolói is elégedetlenek teljesítményével.

 

Ha ez a két játékos nem lenne elég a Spursnek, akkor egy olyan középpályás is az üzlet részét képezhetné, aki korábban pont a londoniaknál vált igazán ismertté, nevezetesen Luka Modric. A horvát 2008-tól négy évig szolgálta az angol klubot, tehát Bale-hez hasonlóan számára sem lenne idegen a környezet. Neki is egyre inkább kifelé áll a szekere rúdja a csapatból, mert ugyan többen is úgy vélik, hogy a 33 éves kis zseni az egyik motorja a Realnak, Zidane könnyedén képes olyan játékosokkal kiváltani, akik feledtethetik hiányát. Ilyen a már említett Ceballos vagy akár Modric honfitársa, a tíz évvel fiatalabb Mateo Kovacic, akinek teljesítményével nagyon elégedett a klub.

 

Bale, Benzema és Modric. Három ilyen kvalitású labdarúgó kerülhetne Londonba egyetlen játékosért. Elsőre nem hangzik rosszul.

Nagy Ádám elkeseredett, de rácáfolna a kétkedőkre " NEMZETKÖZI FOCI › Olasz foci

A magyar válogatott alapembere nehéz időszakon megy keresztül klubjában.

Videók