Gyerekkori álom kontra pénz

A Barcelona tovább küzd Xavi Simonsért


Ha a Barcelonának sikerül felturbóznia anyagi lehetőségeit az elkövetkezendő hetekben, akkor komolyan gondolhatják a gránátvörös- kékeknél, hogy a Paris Saint-Germain játékosát, Xavi Simonst visszahozzák a klubhoz, ahol gyerekkorában játszott.

A megvalósítás másik oldalán viszont továbbra is a PSG akarata tornyosul, akár egy fal. Hiszen a francia klub az idei lipcsei kölcsönéve után Simons esetében már leginkább az eladásban gondolkodik, ami viszont nem jó a Barcának.

Simons jelenleg találkozóra vár a PSG vezetőivel, hogy megvitassák a jövőjét, de az a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy kölcsönben vagy végleges szerződéssel távozik.

Előbbi esetében van esélye a Barcelonának, hogy versenybe szálljon, hiszen annyi pénz nem fog a házhoz állni júniusban, hogy végleges megvételben gondolkozzanak.

Ha viszont a PSG ragaszkodik az eladáshoz, akkor csak a nagyok tudnak beszállni a versenybe.

Német sajtóhírek szerint ugyan edzője még nincs a Bayernnek, de Max Eberl sportigazgató Simons rajongója és szívesen elvinné Münchenbe, akár 60-70 millió euróért is.

A Barca esélye az lehet, hogy a kitűzött PSG-vételár mindenkinek sok lesz, így kisebb téttel is beszállhatnak majd a versenyfutásba, vagy végül mégiscsak összejöhet a kölcsönadás.

(Fotó: futball-espana)

Videók