Gólkirályokkal erősítene az Atléti

Diego Simeone mindenképp igazolna egy kilencest a nyáron.


Az Atlético Madrid Memphis Depay távozása, és az Ángel Correa és Alvaro Morata helyzetét körülvevő bizonytalanság miatt szeretne egy vérbeli középcsatárral erősíteni.

„Védekezésben és támadásban is szeretnénk a lehető legerősebbé tenni a csapatot.” – nyilatkozta Simeone.

A Relevo.com értesülése szerint három kiemelt célpontja van a Matracosoknak.

Az egyik ilyen kiszemelt a Bundesliga idei egyik nagy felfedezettje, Serhou Guirassy. A guineai csatár remek szezont futott, 28 góljával oroszlánszerepet vállalt abban, hogy a Vfb második helyen végzett a bajnokságban. Egyedül Harry Kane szerzett nála több gólt a Bundesligában. További kecsegtető adalék, hogy az afrikai csatár kivásárlási-záradéka csak 17.5 millió euró jelenlegi szerződése szerint.

A jó formája a Dortmundnak is feltűnt, az információk szerint a BL-döntős csapatnak van a legnagyobb esélye szerződtetni a gólvágót.

A másik két támadóért az országhatárt sem kell elhagynia Simeonénak, a La Liga-góllövőlistájának első két helyezettjét szerezné meg Cholo.

Alexander Sorloth és Artem Dovbik szerződésében is van kivásárlási záradék, a norvégnak 38, az ukránnak 40 millió euró az ára.

Utóbbira Matteo Moretto szerint nagyobb esélye van az Atlétinek, hiszen a Villarreal szeretné megtartani Sorlothot, aki szintén nagyon boldog a La Ceramicában.

Artem Dovbik helyzete is hasonló, de az ő esetében a Girona elmondta, hogy lát rációt a távozására.

Az ukrán gálázott a Granda ellen péntek este, így 24 góljával vezeti a góllövőlistát, az utolsó előtti fordulóban viszont Sorloth négy gólt is szerzett a bajnok Real Madrid ellen, amivel nagyon feljött és a norvégnak még egy mérkőzése van a bajnokságban.

Dovbik továbbá két évvel fiatalabb a norvégnál, ami még inkább az ő irányába fordíthatja a Matracosokat.

(Borítókép: X)

Videók