Gerard Piqué után is nyomoz a spanyol polgárőrség – sajtóhír

Kapcsolatba hozhatják az őrizetbe vett Luis Rubialessel is.


 A spanyol Szuperkupa arabokhoz való áthelyezése bűncselekmény gyanújába keveredett, ezért a civil gárda kérte Gerard Piqué néhány számlájának lenyomozását, aki cégén, a Kosmoson keresztül beavatkozott a nemzeti bajnokság helyszínének megváltoztatásáról szóló tárgyalásokba.

A vizsgálat célja, hogy kiderítsék, az exjátékos adott-e anyagi hozzájárulást a RFEF korábbi elnökének, Luis Rubialesnek vagy a szervezet más vezetőinek a tárgyalások során. A volt tisztségviselő ellen korrupció gyanúja miatt folyik nyomozás.

Tavaly szeptemberben a civil gárda központi operatív egysége (UCO) az Efe és az Europa Press szerint a Szuperkupa-szerződés ügyében nyomozó bírót és más, a RFEF-hez köthető személyeket arra kért, hogy küldjön jogsegélykérelmet Andorrába, és kérjen információkat a "Kosmos által kapott pénzösszegek teljes nyomon követhetőségéről".

A bíró 2022 októberében már kért jogsegélyt a hercegség hatóságaitól az FC Andorra egyik (Gerard Piqué tulajdonában lévő) bankszámlájára vonatkozó adatok felkutatására.

Az nyomozók tudni akarták, hogy hogyan kerülnek a pénzek egy Kosmos számlájára, amelyen állítólag a Sela - egy szaúdi állami vállalat - által fizetett "sikerdíjak" (évi 4 millió) gyűltek össze a Spanyol Labdarúgó Szövetséggel folytatott tárgyalások közvetítéséért, hogy a Szuperkupa oda kerüljön.

Fotó: Getty Images

Videók