Gavi tudja, ki lenne a tökéletes utódja Busquets-nek

Az ifjú tehetség ott segít, ahol tud, most a vezetőségnek súgott.


 Barcelonában – miután eldőlt, hogy Lionel Messi nem tér vissza – az egyik legfontosabb nyári feladat, hogy megtalálják a klubtól legendaként távozó Sergio Busquets utódját. A középpályára több jelölt is akad, és Gavi, aki hasonló babérokra tör, mint Busquets tette anno, most tanácsot adott a vezetőségnek a tökéletes utód kapcsán.

Martin Zubimendi, akinek főszerepe volt abban, hogy a Real Sociedad a top négyben végzett és jövőre a Bajnokok Ligájában indulhat több klub, így a Barca figyelmét is felkeltette. A Sport azt kérdezte Gavitól, beszélt-e a játékossal.

„Nem, tisztelem őt. Tisztába vagyok vele, hogy a Sociedad labdarúgója. Ha másik klubban akar futballozni, vagy épp a Barcelonában, majd eldönti önállóan. Zubimendi egy topjátékos. Jól tudná pótolni Busquets-t. Imádom őt. De mondom, tisztelnünk kell őt és az egyesületét. Meglátjuk mit hoz a jövő.”

Az érintett egyébként korábban egyértelműen fogalmazott jövőjét illetően, amikor tavasszal azt mondta, hogy csendes nyárra számít, mert nagyon boldog ott, ahol van és nem akar távozni.

Borítókép: Getty Images / NurPhoto

Videók