Fontos tényezőre hívta fel a figyelmet Mbappé kapcsán a Real Madrid legendája

A válogatott védő játékosként átélt hasonlót a spanyol fővárosban, amitől megóvná a madridiakat.


Egyre több jel utal arra, hogy Kylian Mbappé a Real Madridba igazol. A királyiak korábbi játékosa, Ivan Helguera nem hagyta szó nélkül ezt a lépést.

Múlt kedden Fabrizio Romano adott tájékoztatást Kylian Mbappe jövőjéről. Mint elismerte, a francia válogatott nem fogja meghosszabbítani szerződését a PSG-vel, ingyenesen távozik. (Azaz átigazolási díjat nem kell fizetni érte.)

A 25 éves játékos pályafutásának következő állomása a Real Madrid lesz. A Marca által közölt hírek szerint a francia bajnok csapatkapitánya már meg is állapodott a szerződéséről.

A spanyol napilapnak adott interjújában a Real Madrid korábbi játékosa, Ivan Helguera beszélt a nagy port kavart madridi költözésről. A 48 éves exjátékos megjegyezte, hogy mire kell figyelniük a királyiaknak.

„Meg kell nézniük, hogy milyen hibákat követtek el a Los Galacticos építése során. Sok karakter és nagyon jó játékosok voltak, de semmit sem nyertek. Nagyszerű, hogy ennyi klasszis van a csapatban, de tudni kell megtartani az egyensúlyt”.

A spanyol válogatott korábbi labdarúgója elárulta, hogy a Real legnagyobb problémája a Los Galacticos-korszakban a játékosok egy részének túlságosan támadó hozzáállása volt. Mbappe érkezése után ugyanez történhet.

„Mi ment rosszul? Az egyensúly. Sok játékos előretört, majd nem jött vissza. Nem volt ez olyan egyszerű. Én védő voltam, nagyon nehéz volt ilyen futballistákkal védekezni. Tartani kell az egyensúlyt.”

Ivan Helguera 1999 és 2007 között erősítette a királyi gárdát. 346 mérkőzésen lépett pályára, 33 gólt szerzett és 14 asszisztot adott.

Borítókép: Graham Whitby Boot/Sportsphoto/Allstar via Getty Images

Videók