"Felkészülten érkeztem” – Xavi újra csúcsra vezetné a Barcát

Xavi úgy érzi, felkészült a Barcelona irányítására.


Több ezer szurkoló előtt mutatták be a Camp Nou Stadionban hétfőn Xavit, az FC Barcelona labdarúgócsapatának új vezetőedzőjét.

A klub hosszas tárgyalások és egyeztetések végén, szombatra virradóra jelentette be korábbi legendás játékosának szerződtetését, aki eddig a katari asz-Szadd együttesét irányította.

"Mindannyiótoknak köszönöm. Nem akarok túl érzelmes lenni, de most libabőrös lettem" - mondta a Ronald Koemant váltó, 41 éves tréner, miután a stadion gyepén aláírta 2024-ig szóló szerződését. "Ez a világ legnagyobb klubja, és nagyon keményen fogok dolgozni azért, hogy elérjük azt, amit vártok tőlünk."

A Barcában 24 éven át szereplő, a felnőtt csapatban 767 mérkőzésen pályára lépő klasszis középpályástól azt remélik, hogy kivezeti a csapatot jelenlegi nehéz helyzetéből, és egy új, sikeres korszakot kezd a klubnál.

"Felkészülten érkeztem. A DNS-em nem változott. Irányítanunk kell, labdát tartanunk, helyzeteket kialakítanunk, és intenzív futballt kell játszanunk. Az a küldetésünk, hogy sok olyan dolgot visszahozzunk, ami elveszett az utóbbi időben" - hangsúlyozta az új edző.

Xavi - teljes nevén Xavier Hernández Creus - nincs könnyű helyzetben, a csapat ugyanis csupán a kilencedik a spanyol bajnokságban, és a Bajnokok Ligája-csoportjából sem biztos még a továbbjutása a nyolcaddöntőbe. Játékosként Xavi 25 trófeát nyert a csapattal, köztük négy Bajnokok Ligáját és nyolc bajnoki címet.

Borítókép: UEFA Champions League/Facebook

Videók