Ezért mondott nemet Xavi a Barcának

Az egykori spanyol játékos szerint ez nem volt egyszerű döntés.


Ronald Koeman megnyugodhat, hiszen a Barcelona elnöke, Joan Laporta biztosította őt, hogy a következő szezonban is vele számol edzőként a klubnál.

Xavi Hernández, az Al-Sadd jelenlegi edzője adott interjút a La Vanguardinak, amelyen beszélt a katari csapat projektjéről és a Barcelona edzői ajánlat visszautasításáról is.

„Szerencsére, vagy sajnos már kétszer nemet mondtam a Barcelona ajánlatára. A körülmények, család, szakmaiság és a szerződések voltak az okok. Nem volt egyszerű nemet mondani, de nem ez volt még a megfelelő pillanat. Bármi is lesz, állok elébe. Hiszem, hogy még nem volt itt az időm a váltásra. Xabi Alonso a minap azt mondta, hogy a maga módján és iramában akar edzősködni, úgy érzem, ezzel nagyon tudok én is azonosulni.”

Xavi nagyon nyugodt ebben a kérdésben, és nem rövid távú célja a Barcelona kispadja. Emellett úgy érzi, nem szabad beszélni az edzőcseréről, mert ez árt a klubnak és a játékosoknak is.

„Anikor leszállok Barcelonában, az emberek várnak ráma repülőtéren, és rengeteg üzenetet kapok. Jelenleg Koeman az edző, és ezt tiszteletben kell tartani, én nem szeretnék semmit sem elsietni. Két évvel megújítom a szerződésem az Al Sadd-al. Boldog vagyok és jól érzem magam itt. Tanulok, hibázok, részt veszek egy nagyon jó projektben. A katari világbajnokságon fontos szerepem lesz majd, amire büszke vagyok” – zárta szavait az FC Barcelona korábbi csapatkapitánya.


Fotó: Etsuo Hara/Getty Images

Forrás: marca.com
Borítókép: Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images

Videók